John Wick (2014)

john wick

Noen drepte hans hund, de drepte hunden til en drapsmaskin, og nå er han ute etter hevn.

Bilde: 2.35:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

En tidligere leiemorder er ute etter hevn etter at noen slemme russere drepte hans hund og stjal hans bil.

John Wick er regissert av to nykomlinger, Chad Stahelski og David Leitch. I hovedrollene finner vi Keanu Reeves, Alfie Allen, Willem Dafoe og Michael Nyqvist.

Jeg må si at John Wick var en av de mest positive og største overraskelsene av filmene som kom ut i 2014. Dette er en film som er vill, brutal, hardtslående og som har en strålende Keanu Reeves i hovedrollen som en tidligere leiemorder som nå er ute etter hevn etter at en sønn av en tidligere arbeidsgiver av ham drepte hans hund og stjal hans bil.

John Wick starter litt rolig, faktisk så rolig at jeg ble tatt litt på senga når protagonisten starter sin jakt på personene som drepte hans hund. Drapet på hunden ble for meg litt for brutalt, man kunne vel ha valgt en gullfisk eller en høne, for det var ikke pent å se på når hundevalpen lå ved siden av protagonisten. Men det er nå slik at dette er nok det beste virkemiddelet for å få seerne til å virkelig heie på protagonisten og hate skurkene som sto bak denne ugjerningen.

John Wick er ikke en original film. Den låner veldig mye fra kjente europeiske filmer og asiatiske filmer, spesielt actionsekvensene er som hentet ut av film som for eksempel, The Killer. Nå husker jeg ikke hvor mange som døde i den filmen, så vi kan si at dødstallet i John Wick må nærme seg en annen John Woo-film, Hard Boiled.

Er man fan av actionfilmer fra Asia og spesielt Hong Kong, vil man normalt sett elske en film som John Wick. Tiden står aldri stille, karakterene og handlingen er som hentet ut av en tegneserie. Karakterene er fargerike, protagonisten er en prinsippfast mann som ofrer sitt liv hvis han må for å få sin hevn.

Det beste med John Wick er selvsagt all volden og actionscenene. Filmmusikken må også nevnes, i enkelte sekvenser blir alt mye bedre på grunn av valget av filmmusikken som passer veldig godt inn i dette miljøet og atmosfæren.

For meg er dette en av de beste filmene som kom ut i 2014. Det lages ikke så mange filmer av dette kaliberet, noe som er synd. For dette er virkelig god underholdning med glimt i øyet, og actionscenene kan man heller ikke klage over. For her ser man det meste, koreografien er variert og det blir aldri kjedelig å se på.

Bilde: 9/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 5/10

Bildet er klart og skarpt i lysere partier. Fargene er veldig matte, og sortnivået er ikke av det beste jeg har sett.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet er bare herlig med kraft, mye bruk av sidehøyttalerne og detaljene i lydbildet uteblir ikke.

Ekstramateriell:
Calling In The Cavalry (12 minutter)
Destiny OF A Collective (6 minutter)
Don´t F*#% With John Wick (15 minutter)
NYC Noir (6 minutter)
The Assasin´s Code (5 minutter)
The Red Circle (6 minutter)
Audio Commentary

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.