How to Train Your Dragon 2 (2014)

how to train your dragon 2 bd

En ny fiende truer drager og mennesker.

Bilde: 2.35:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1, Norsk 5.1 DTS
Undertekst: Norsk

Det har gått fem år siden etter at Hiccup traff dragen Toothless. Problemer oppstår når de finner en ishule der det befinner seg flere hundre ville drager og en mystisk dragerytter. Nå må de to gjøre alt for å opprettholde freden som har blitt skapt mellom mennesker og drager, for en slem mann er ute etter å kontrollere alle dragene.

Den første filmen var en sjarmbombe av en film som viste at det ikke kun er Pixar som kan lage gode animasjonsfilmer i vesten. Hvem kan vel glemme de fantastiske flyvescenene i den første filmen og dragen Toothless, som det er umulig å ikke bli sjarmert i senk av.

Det er samme regissør, Dean DeBlois, som sto bak den første filmen som har regissert og skrevet How to Train Your Dragon 2. De fleste stemmeskuespillerne fra den første filmen er tilbake igjen, da snakker jeg om den amerikanske versjonen.

How to Train Your Dragon 2 er en god underholdningsfilm for hele familien, men like god som den første filmen er den ikke. Den har ikke helt hjertet til den første filmen. Det How to Train Your Dragon 2 satser mest på er action og fart hele tiden. Det blir for mye action slik at de mest emosjonelle scenene ikke fungerer optimalt da disse scenene blir for korte, og filmen slurver med å bygge opp karakterene videre fra den første filmen. Det er ting som dette som gjorde den første filmen så god.

How to Train Your Dragon 2 byr også på en overraskelse, den overraskelsen synes jeg man burde ha spart seg for da oppbyggingen til denne hendelsen ikke er god nok i det hele tatt. Det eneste hintet man får er tidlig i filmen, men utover det så følte jeg ikke at protagonisten gjorde seg fortjent til det som skjer helt i sluttminuttene.

Man merker at dette er en oppfølger til en kritikerroste film. Den har ikke like mye på hjertet, og den veier opp svake karakterer med action. Det er underholdende, men med tanke på den gode og varme følelsen man satt igjen med etter å ha sett den første filmen, ble jeg litt skuffet over How to Train Your Dragon 2. Den blir for generisk, en typisk oppfølger som ikke har det beste manuset som er skrevet, men fantastisk ser den ut og ungene vil nok elske den.

Bilde: 10/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 6/10

Bildekvaliteten er nydelig og fantastisk. Bildet er skarpt, detaljert og fargene sitter som de skal.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet ble jeg litt skuffet over. Lydsporet er ikke aggressivt nok, jeg følte heller ikke at lydsporet klarte å fylle opp rommet slik jeg forventer at en film som How to Train Your Dragon 2 skal gjøre. Det hele blir for tilbakelent sammenlignet med den første filmen som hadde et perfekt lydspor.

Ekstramateriell:
Dawn Of The Dragon Racers – All-New Adventure (27 minutter)
Fishleg´s Dragon Stats
Drago´s War Machines
Berk´s Dragon World (4 minutter)
Hiccup´s Inventions In Flight
Deleted Scenes (12 minutter)
Gallery

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.