The Fault in Our Stars (2014)

the fault in our stars

Dødelig kjærlighet.

Bilde: 1.85:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Vi følger en ung jente som har hatt kreft i mange år. Hun treffer en ung mann, han sjarmerer henne i senk og kjærligheten blomstrer. Men er dette et forhold verdt å satse på når døden kan banke på døren når som helst?

Denne utgivelsen inneholder kinoversjonen og den utvidede versjonen.

The Fault in Our Stars ble en kjempesuksess på kino. Filmen kostet 72 millioner norske kroner å lage, og den tjente inn rundt 1,8 milliarder norske kroner. Da sitter man igjen med en god fortjeneste.

The Fault in Our Stars er regissert av Josh Boone, som før denne filmen kun hadde laget en film ved navn Stuck in Love (2012), som jeg ikke har sett, men den ser ut som om den er verdt å sjekke ut da tilbakemeldingene for det meste har vært positive.

I hovedrollene finner vi Shailene Woodley, Ansel Elgort, Nat Wolff, Laura Dern og Willem Dafoe.

Jeg har alltid likt denne type filmer der unge mennesker for noen jævla harde slag i trynet. Noen av de beste filmene i denne sjangeren er det japanerne som lager. Så jeg fikk litt sjokk i løpet av den første timen, for den stinket hardt. Her får man servert kvalmende, glattpolert Hollywood-møl som stinker lang vei med mennesker som ikke føles ut som ekte mennesker. Og navnet Hazel Grace? Seriøst?

Hazel som har hatt kreft i mange år er en liten bortskjemt prinsesse som har alt det hun kan ønske seg. Samtidig er også den romantiske dialogen mellom de to turtelduene kvalmende og elendig skrevet. Jeg vil kalle filmen på det tidspunktet for en fantastifilm, det føles bare ikke ekte og sårt ut.

Men etter et ublidt møte med kjekkasen Willem Dafoe, blir det endelig mye mer alvor i den siste timen og kvaliteten stiger betraktelig. Filmen blir mye mørkere, ting skjer og det er plutselig interessant å følge med de to unge karakterene som ikke har det så lett. Dette liker jeg, for livet er ikke alltid like rettferdig!

Det er synd at den første timen er så dårlig som den er. For dette er en film i to halvdeler, den første halvdelen er en fantasifilm som direkte gjorde meg kvalm. Mens i den andre halvdelen føltes ting mer ekte ut, og skuespillerne får endelig vist litt rekkevidde, og det beste er at filmen blir sår. Men det tok sin tid da!

Jeg kan se for meg at tenåringsjenter elsker hele filmen, mens voksne vil nok mest like den andre halvdelen. Jeg er bare så lei av å se syke mennesker ha alt det de trenger rundt seg med resurssterke foreldre, det er dessverre noe som går igjen i Hollywood. Hvor er de vanlige menneskene i Hollywood? Det vil sikkert ikke tiltrekke seg så mange publikummere, men de har bare godt av å se vanlige mennesker også. Mange yngre mennesker er syke, men ikke alle har ressurssterke foreldre rundt seg. Jeg savner å se det i en Hollywood-film, for som vi vet, det er noe galt i Hollywood. Det er ikke bra plass å være.

Bilde: 10/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildet er klart, skarpt og naturlig.

Dialogen er klar og tydelig. Det er lite aktivitet i sidehøyttalerne.

Ekstramateriell:
Audio Commentary by Director Josh Boone & Author John Green
Scribe on Set (4 minutter)
Deleted Scenes (8 minutter)
The Stars Align (8 minutter)
Gallery

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.