Godzilla (2014)

godzilla 2014

Amerikanerne trenger en helt når militæret svikter.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1
Undertekst: Norsk

Amerikanerne får besøk av tre kjempestore monstre. Det ene monsteret kalles Godzilla, og han kan bli amerikanernes redningsmonster når militæret svikter.

Gareth Edwards første film var en film som het Monsters. Han imponerte med spesialeffektene i den filmen, og dermed så fikk han sjanse til å lage nesten en nytolkning av den filmen, bare med et mye større budsjett.

Godzilla kostet rundt 900 millioner norske kroner å lage, og filmen tjente inn rundt 3 milliarder norske kroner. En oppfølger har allerede fått grønt lys.

Har du sett Monsters, så tror jeg du vil føle at du ser en mer påkostet utgave, bare med et kjent monster som de fleste kjenner til eller har hørt om.

Noen har klaget på at filmen bruker litt for lang tid på å introdusere Godzilla. Man følger først et annet monster, så dukker det opp et samme monster av et annet kjønn og så begynner man å se litt av Godzilla, bare at man ikke ser de første kampscenene i sin helhet.

Det som er en stor fordel med denne versjonen er at det ikke kun er militære styrker mot Godzilla. Selvsagt finner man amerikanske soldater, men de blir hele tiden satt på plass, så det er monsterkampene som er det avgjørende for menneskerasen.

Og i denne filmen så blir Godzilla en helt. Nå kjenner jeg ikke så mye til Godzilla, og jeg har heller ikke sett noen av de japanske filmene. Den eneste Godzilla-filmen jeg har sett er den amerikanske utgaven fra 1998 regissert av Roland Emmerich. Det er en film jeg og de fleste vil glemme.

Tiden står aldri stille. Selv ikke de første 40 minuttene blir kjedelige da man hele tiden vet hva som venter rundt neste hjørne. Det vil si et stort monster. Jeg elsker oppbyggingen i disse filmene, og Godzilla skuffet ikke. Den bruker god tid, men ventetiden er verdt det.

Det beste med filmen er det visuelle. Godzilla ser jævla bra ut på godt norsk. Gareth Edwards viste i Monsters at han kunne lage noen vakre, visuelle scener. I Godzilla får man veldig mange av disse scenene, se bare på fallskjermsekvensen mot slutten som er bare nydelig og dramatisk når de siste amerikanske helter ankommer byen monstrene har beleiret. Det ene bildet minner meg om et bilde vi ser i den sørkoreanske filmen, The Host. Det er så vakkert at jeg gråt nesten en hel tåre.

Godzilla er en god monsterfilm som bruker veldig mye tid på monstrene, karakterene er ikke særlig interessante, det er det som skjer med monstrene som får en til å feste blikket på skjermen og man nyter spektakulære actionsekvenser med vakre bilder og dramatisk filmmusikk.

Bilde: 9/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: /10

Bildet er klart, ikke så skarpt og sortnivået imponerer ikke. Sortnivået blir litt for lyst, noe som også gjør at fargene blir matte og bildet ser litt livløst ut.

Godzilla har et fantastisk lydspor med mye kraft, og alle høyttalerne blir tatt i bruk slik at rommet blir fylt opp med detaljert og krystallklar lyd. Kort sagt, et mektig lydspor.

Ekstramateriell:
Operation: Lucky Dragon (3 minutter)
Monarch: The M.U.T.O File (4 minutter)
The Godzilla Revelation (7 minutter)
Godzilla: Force Of Nature (19 minutter)
A Whole New Level of Destruction (8 minutter)
Into the Void: The HALO Jump (5 minutter)
Ancient Enemy: The M.U.T.O.s (7 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.