Locke (2013)

locke

En biltur som forandrer livet til en mann.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Vi følger en mann som gjør et valg i livet som kanskje vil koste ham jobb og familien.

Locke er regissert av Steven Knight, han har blant annet laget filmen Hummingbird med Jason Statham hovedrollen. I hovedrollen i Locke finner man Tom Hardy, han er den eneste skuespilleren foran kameraet, resten av skuespillerne hører man kun stemmene til.

Ivan Locke virker å være en god mann, men han har ligget med en kvinne som skal føde hans barn. Han er ikke interessert i kvinnen, men siden han hadde en dårlig far som aldri var der for ham, så velger han å følge opp uhellet han har skapt. Han er en dyktig formann i yrket han jobber i, og det er kun noen timer til at han skal være ansvarlig for et stort betongoppdrag. Men han kaster og ofrer alt for å kjøre til fødselen og ungen som venter, og han må ta en hel haug med telefoner under denne turen.

Siden det er kun en skuespiller man ser foran kameraet, må man selvsagt ha en kvalitetsskuespiller i hovedrollen som kan bære en hel film alene på sine skuldre. Og som vi alle vet så har Tom Hardy brede skuldre, han har ingen problemer med å fange interessen til seerne.

Jeg følte virkelig med protagonisten i filmen. Som person virker han som en veldig god mann som gjorde et dumt valg, men han er i det minste villig til å hjelpe til med ungen. Det er liksom ikke noe her som gjør at man misliker denne mannen.

Underveis blir det faktisk også litt spennende med tanke på at han begynner å bli litt deprimert under turen, det er kanskje ikke så rart. Det første man tenker på da er siden han kjører bil, så tenker man selvsagt på selvmord. Samtidig er det også spennende å se om han klarer å legge rette for at betongjobben skal bli korrekt utført, og at han rydder opp i hindringene sammen med en arbeidskollega som ikke akkurat har stor selvtillit.

Liker du filmer med kun fokus på en skuespiller foran kameraet, er Locke verdt å se. Dette er selvsagt ikke en film for alle, men er man ute etter en interessant film med en god mann som forsøker å gjøre det beste ut av en vanskelig situasjon, er dette absolutt en film verdt å se.

Bilde: 8/10 Lyd: 7/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildekvaliteten er ganske god, men man skal ikke forvente så mye av en produksjonen som dette der man følger en mann i en bil på en motorvei. Bildet blir litt mykt, og det blir en hel haug med refleksjoner i vinduet.

Dialogen er klar og tydelig. Sidehøyttalerne er for det meste stille.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.