Percy Jackson: Sea of Monsters (2013)

percy jackson sea of monsters

Percy Jackson må igjen redde verden mot ondskapen som heter Kronos. Samtidig viser det seg at han har en halvbror.

Den første filmen i serien var ikke et mesterverk. Alle ønsker å lage en ny og populær serie som Harry Potter-filmene. Men til nå har det ikke kommet noen filmer i samme kaliber.

Økonomisk sett gjorde Percy Jackson: Sea of Monsters det dårligere på kino sammenlignet med den første filmen i serien. Jeg vet ikke om det betyr at Percy Jackson: Sea of Monsters er den siste filmen i serien, eller om det vil komme flere filmer.

Som sagt så var ikke den første filmen særlig bra. Jeg hørte rykter om at Percy Jackson: Sea of Monsters skulle være betraktelig bedre og mørkere enn den første filmen. Og ja, Percy Jackson: Sea of Monsters er en bedre film, den er mørkere og den er mer fartsfylt enn den første filmen etter det jeg kan huske.

Men dette er ikke en film som kan matche de beste filmene i Harry Potter-serien. Den blir litt fjollete med karakterene og humoren, dette er en serie som er mest myntet på de yngre barna, selv om det er enkelte skumle scener her.

Det største problemet med disse filmene er karakterene og skuespillerne som spiller dem. Karakterene har ikke noe særlig personlighet, og de fleste skuespillerne er elendige og har ikke snev av karisma. Den eneste av de yngre skuespillerne som har karisma og talent er Logan Lerman, som spiller Percy Jackson.

Percy Jackson: Sea of Monsters brukte nok mesteparten av budsjettet på middelmådige dataeffekter. Dette er en eventyrfilm for de yngre barna som ikke er ute etter en film der man kan bry seg om karakterene, og der man føler sorg og glede. Percy Jackson: Sea of Monsters er en følelsesløs film, den er blottet for følelser, det var ikke Harry Potter-filmene. Man brydde seg om mange av karakterene, man knyttet et emosjonelt bånd til noen av dem. Percy Jackson-filmene forsøker ikke engang.

2 thoughts on “Percy Jackson: Sea of Monsters (2013)”

  1. Min niese tvang meg til å se denne. Synd at filmen har så mange mangler, fordi selve universet er fantastisk til å lage en klassisk serie filmer for barn/ungdom. En ting fikk jeg i det minste ut av denne filmen. Akkurat som jeg tippet at Jennifer Lawrence ville bli en stor stjerne da jeg så henne som 12 åring, tipper jeg Alisha Newton vil bli enda større. Hun er muligens den beste barneskuespilleren jeg har sett.

    1. Tvang og tvang, Roar, din lille luring, ser for meg et omvendt scenario.

      Skal bli spennende å se om du får rett. Er så lenge siden jeg så disse filmene, eneste jeg husker er Alexandra Daddario.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.