The Amazing Spider-Man 2 (2014)

the amazing spiderman 2

You wanted to be the hero. And now you gotta pay the price!

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Spider-Man må ta et tøft valg når det gjelder kjærligheten. Samtidig dukker det opp to skurker i byen som lager trøbbel, og det vil skape etterdønninger.

The Amazing Spider-Man 2 har ikke direkte fått toppkarakterer av kritikerne. Det er dessverre en film som har veldig mange problemer, den har så mange problemer at den faktisk blir den svakeste filmen av de fem som har kommet siden 00-tallet.

Det største problemet er det svake manuset som aldri burde ha fått grønt lys. Det er noen filmer som jeg har anmeldt som jeg føler hører nittitallet til, The Amazing Spider-Man 2 er dessverre en film som jeg kan plassere i den båsen. Se bare på de svake karakterene, motivet til Electro er elendig og det dukker opp en eksentrisk forsker også. Nei, det her gjør man ikke lenger!

Karakterene er dårlig skrevet, mot slutten så lurte jeg egentlig på hva historien var og hva jeg egentlig så på. Der filmene til Sam Raimi hadde mye følelser og ganske god karakterbygging, så bommer The Amazing Spider-Man 2 med to interessante historier. Man kunne ha fått til så mye mer med spesielt Harry Osborn og hans historie. Samtidig så bommer filmen emosjonelt med tanke på Gwen Stacy. Filmen og karakterene gjør seg ikke fortjent til at seerne skal føle eller bry seg om det som skjer på skjermen, og det meste går for fort unna.

Det beste med filmen er den første kampen mellom Spider-Man og Electro. Det er spesielt musikken som blir spilt som er skikkelig diggbar. En herlig scene som viser hvor viktig musikk kan være i en ellers middelmådig actionfilm.

For det man får se av actionscener må jeg si jeg ble skuffet over. Det blir altfor mye dataeffekter, actionscenene ser ut som noe man finner i et middelmådig dataspill. Og Spider-Man tror jeg ikke har sett dårligere ut på film enn dette i moderne tid. Dataeffektene er elendige, noen må kjøpe briller til den eller de som er ansvarlige for disse effektene!

Jeg kommer aldri til å skjønne hvorfor man valgte å starte denne serien på nytt når man kun klarer å lage to filmer midt på treet. Den første hadde i det minste litt følelser og noen gode actionscener. The Amazing Spider-Man 2 har et elendig manus, det jeg satt mest pris på var faktisk humoren og at Spider-Man var frekk i kjeften og gjorde noen morsomme sprell. Men utover det så er dette en tom superhelt film som fort går i glemmeboka.

Bilde: 10/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 7/10

Bildet er klart og varmt. I lysere partier er det skarpt, mens i mørkere partier blir det mer mykt. Fargene sitter som de skal, og sortnivået er også bra.

Lydsporet imponerer. Dialogen er klar og tydelig. Dette er et livlig lydspor som fyller opp rommet med god, varm lyd som er behagelig å høre på. Samtidig er det også litt kraft her.

Ekstramateriell:
Audio Commentary
Deleted and Alternate Scenes (23 minutter)
Music Video
The Music of Amazing Spider-Man 2 with Director Marc Webb (8 minutter)
The Wages Of Heroism – Making The Amazing Spider-Man 2 (104 minutter)

2 thoughts on “The Amazing Spider-Man 2 (2014)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.