The Terminal (2004)

the terminal

Mannen uten land.

Bilde: 1.85:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

En mann fra landet Krakozhia får problemer når det bryter ut en krig i hjemlandet når han nesten har plantet sine føtter i New York. Men han blir nektet innreise, og han kan heller ikke reise tilbake på grunn av av krigen som pågår. Han har havnet mellom to stoler, og nå må han leve på en flyplass til stor irritasjon for sikkerhetssjefen der. Men forsøker han å plante sine føtter i New York, så vil han bli arrestert.

The Terminal kom ut i 2004, og filmen er regissert av Steven Spielberg. I hovedrollene finner vi skuespillere som Tom Hanks, Catherine Zeta-Jones og Stanley Tucci, som selvsagt spiller skurken i filmen. Filmen kostet rundt 360 millioner norske kroner å lage, og på verdensbasis tjente den inn rundt 1,3 milliarder norske kroner.

Dette er en sjarmerende og varm film med en strålende Tom Hanks i hovedrollen. Selv om jeg aldri har vært den største fan av denne skuespilleren, så virker han som en hyggelig type og på en måte så får jeg følelsen av at han spiller seg selv i The Terminal. Det er jo nesten helt umulig og mislike denne karen.

På flyplassen blir man kjent med forskjellige karakterer. Her finner man den slemme sjefen som er ansvarlig for sikkerheten på flyplassen som vil bli kvitt protagonisten slik at han kan gå videre med livet sitt og få drømmejobben han sikler etter. Stanley Tucci er fantastisk god i den rollen, vil hans karakter vise en mykere side eller er han en paragrafrytter? På en måte så kan jeg skjønne at han gjerne vil bli kvitt protagonisten, men når protagonisten er så hyggelig og romantisk, så ender det opp med at man selvsagt heier på protagonisten og håper at den slemme sikkerhetssjefen ikke vil lykkes med det han forsøker på.

Men det er også ting her som ikke skjønte noe av. Vi har den romantiske delen som har et merkelig utfall, det rimer ikke helt med tanke på varmen og sjarmen filmen har. Så har vi den frekke indiske renholderen som har noen skruer løs, og han ender opp med å gjøre en merkelig ting som ikke henger på greip. Det er noe her som skurrer når Steven Spielberg er i ferd med å avslutte filmen, han burde tatt noen grep på manussiden.

Men selv om manuset er ikke helt holder til mål i den tredje akten, er The Terminal en film man kan besøke flere ganger, for den har veldig mye varme og sjarm med sin hyggelige tone og merkelige karakterer som man aldri kommer under huden på. Men særlig realistisk, det er ikke The Terminal.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildet er klart og for det meste naturlig. I starten er det veldig mye korn her, men det roer seg ned etter kort stund.

Dialogen er klar og tydelig. Ellers så skjer ikke mye mer her på lydsiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.