Out of the Furnace (2013)

out of the furnace

Fjellfolk, det er typer man ikke kødder med!

Bilde: 2.35:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

En mann leter etter sin forsvunne bror som sist ble sett blant innavla fjellfolk. Og som vi vet, fjellfolk er noen hardinger som ikke er så vennlige.

Out of the Furnace var en film som gjorde det elendig på kino. Det er smått utrolig, for dette var en av de beste filmene som kom ut i 2013. Men superhelter og store roboter er filmene som tjener mest penger om dagen, dessverre.

Filmen er regissert av Scott Cooper, mannen bak filmen Crazy Heart med Jeff Bridges i hovedrollen. Rollelisten er imponerende. Her finner vi blant annet Christian Bale, Willem Dafoe, Forest Whitaker, Casey Affleck, Sam Shepard og Woody Harrelson. Alle skuespillerne leverer det man forventer, det vil si klasse.

Det Out of the Furnace har fått kritikk for er at den brenner sakte. Javel, hva så? Out of the Furnace kunne minne meg om de beste sørkoreanske hevnfilmene som har en intens atmosfære, filmmusikken og fantastiske skuespillprestasjoner. For dette er en veldig spennende film med knallgod filmmusikk.

Selvsagt blir ikke dette en perfekt film da den dumme broren som finner ut at han kan slåss stadig gjør dumme ting. Han skylder farlige folk penger, og selvsagt må han gjøre et dumt valg slik at handlingen går fremover. Samtidig blir det litt for mange karakterer her, det går utover karakterdybden. Motivet skjønner man, men jeg skulle gjerne blitt bedre kjent med noen av de andre sentrale karakterene.

Skuespillerprestasjonene er fantastiske. Nå bruker ikke jeg så mye tid på å tenke ut hvem som er min favorittskuespiller, men når alt kommer til alt så må det bli Christian Bale. Han har så stor rekkevidde, han kan spille alle roller og i Out of the Furnace er han litt tilbakeholden, men samtidig målrettet og helt klar over hva han må gjøre.

Woody Harrelson er jo alltid god som skurk. Han er skikkelig skremmende og uberegnelig i Out of the Furnace. Det er litt synd at filmen ikke kunne bruke litt mer tid på han og hans folk, samtidig når man ikke ser så mye, så føler man også mer ubehag når han først dukker opp. Ekkel type!

Likte du Winter’s Bone, så vil jeg absolutt anbefale å se Out of the Furnace. Dette er en solid, velspilt film med en herlig og mørk atmosfære.

Bilde: 8/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 3/10

Totalt sett er bildekvaliteten veldig bra med tanke på hva slags type film dette er. Bildet er klart, lyst og veldig kornete. I mørkere partier er sortnivået elendig.

Dialogen er klar og tydelig. Filmmusikken fyller opp rommet flere ganger, og i enkelte scener hører man kraften lydsporet innehar.

Ekstramateriell:
Inspiration (4 minutter)
Crafting the Fight Scenes (5 minutter)
Scott Cooper (7 minutter)
Conversation with the Composer (9 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.