Ride Along (2014)

ride along

I overheard you guys talking at the station. So, what’s this Omar guy look like? Does he have a scar and everything?

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Vi følger en politimann og hans fremtidige svigerbror som skal gifte seg med søsteren til politimannen. Men politimannen liker ikke mannen til søsteren, og han gir sin fremtidige svigerbror sjansen til å bevise at han er en ekte mann og kan ta vare på seg selv og søsteren hvis han blir med politimannen på jobb en hel dag. Da skjer det selvsagt mye rart underveis.

Ride Along var en av de største overraskelsene på kino i USA 2013. Filmen tjente rundt 800 millioner norske kroner på kino bare i USA, det må sies å være svært imponerende med tanke på at dette er den første filmen i en sikkert kommende serie så lenge filmene vil tjene inn en god del kroner.

I hovedrollen finner vi sinnataggen Ice Cube og Kevin Hart. Førstnevnte har jo blitt nesten glemt, men han fikk en ny sjanse etter 21 Jump Street. Kevin Hart har jeg sett i noen filmer, men skal jeg være ærlig så har jeg aldri lagt særlig merke til ham.

Ride Along er en lett og lystig actionkomedie der selvsagt komikeren Kevin Hart lar munnen løpe løpsk. Det er det som er problemet med komikere, de elsker å høre sin egen stemme og de holder aldri kjeften sin. Det skjer her også, det er for det meste veldig uskyldig humor som i enkelte scener fungerer. Men det blir for mye tomprat om alt og ingenting.

Ride Along er en typisk familiefilm som ikke finner på noe nytt. Alt det du forventer skal skje, det skjer, så det er ingen overraskelser på lager her. Dette er lett underholdning for en familiekveld, etter det er filmen glemt. For du har sett dette her før, bare bedre, men også verre.

Bilde: 9/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 3/10

Bildekvaliteten er svært god. Bildet er klart, det eneste minuset er litt dårlig sortnivå, ellers er dette strålende.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet klarer i enkelte scener å fylle opp rommet, og det er deilig å høre på bilmotorer med mange hestekrefter. Det er også luft, kraft og bredde under skuddvekslinger og eksplosjoner.

Alternate Ending (2 minutter)
Deleted Scenes (8 minutter)
Alternate Take (2 minutter)
Kev & Cube´s Wild Ride (5 minutter)
Anatomy of the Big Blast (5 minutter)
An Explosive Ride (5 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.