The Lego Movie (2014)

the lego movie

Den dumme helten.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1, Norsk Dolby Digital 5.1
Undertekst: Norsk

Presidenten i Lego-verdenen har en ond plan. Han har tenkt å lime fast alt som kan gå. Det eneste håpet for Lego-verdenen er en anonym anleggsarbeider som er dum, og han har heller ingen venner. Ved et uhell finner han en gjenstand som kan stoppe den onde presidentens supervåpen, men ingen tror på at han er den utvalgte, med unntak av en gammel mann.

Det var vel ikke så mange som hadde særlig tro på The Lego Movie. Samtidig så er jo alle dataspillene som er basert på Lego gjort det ganske bra siden det stadig kommer flere spill basert på populære filmer og karakterer.

The Lego Movie ble på kino en stor kassasuksess. Filmen kostet rundt 360 millioner norske kroner å lage, og på verdensbasis så tjente den inn nesten 2,8 milliarder norske kroner. Da klinger det godt i kassa.

Og jeg må si at The Lego Movie var en film som falt i smak, og som var lett å elske da den har så mye glimt i øyet og samtidig er litt frekk i tonen. Handlingen er som i spillene, The Lego Movie låner det meste fra The Matrix-filmene og Star Wars-filmene, og det dukker opp gamle Lego-karakterer som den herlige romskipbyggeren til nyere og mer moderne karakter som Batman og Superman.

Men dette er også en film som har et hjerte som slår, og man finner også mening med historien. Den dumme helten som kun er ute etter vennskap er lett å like og sympatisere med. Han er herlig dum og tom, men han finner seg selv underveis, selvsagt.

Det skal sies at jeg likte ikke helt valget mot slutten når det dukker opp ekte mennesker i dette universet. Jeg skjønte poenget, det blir litt som Toy Story 3, men det tok meg litt ut av filmen og jeg følte også at The Lego Movie mistet litt av den fine rytmen den hadde frem til dette punktet.

Ellers er dette en fin og morsom film for hele familien der tiden nesten aldri står stille. De fleste som vokser opp og har en normal barndom vet å sette pris på Lego og hvor mye morsomt man kan ha med disse bitene. Og som sagt, det er en ganske fin historie er som sikkert vil treffe noen slemme foreldre hardt i magen.

Bilde: 9/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 6/10

Bildet er selvfølgelig veldig klart og detaljert. Det eneste som skuffet meg var fargene som aldri slo helt ut i full blomst.

Dialogen er klar og tydelig. The Lego Movie har et livlig lydspor som fyller opp rommet, og detaljene uteblir ikke i dette lydbildet. Lyden er også behagelig å høre på,det heller mot det varme.

Ekstramateriell:
Bringing LEGO To Life! – Get a brick´s-eye view of Emmet´s crazy adventures, then see how bricks were born (13 minutter)
Director/Star Commentary
Outtakes (3 minutter)
“Everything Is Awesome” Sing-Along (3 minutter)
Stories from the Story Team (4 minutter)
See It, Built It! (12 minutter)
Fan-Made Films: Top-Secret Submissions (4 minutter)
Alleyway Test (1 minutt)
Batman’s A True Artist (1 minutt)
Michelangelo & Lincoln: History Cops (1 minutt)
Enter the Ninjago (2 minutter)
Deleted Scenes (3 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.