Død snø 2 (2014)

død snø 2

Nazizombiene har et nytt oppdrag, og den eneste som kan stoppe dem er Martin.

Bilde: 2.35:1
Lyd: Norsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Når Martin våkner opp på sykehuset, så våkner han opp med en ny høyrearm. Hvem er det denne høyrearmen tilhører? Jo, nemlig naziezombien Herzog. Gullet har han fått tilbake, men nå er han ute på et nytt oppdrag, et oppdrag han fikk av selveste Hitler.

Død snø 2 gjorde det helt greit på norske kinoer. Filmen ble sett av rundt 76000 personer, og den vil sikkert gjøre det ganske bra på hjemmevideo og i utlandet.

Den første filmen var en grei film, men den hadde sine problemer. Spesielt brukte den for lang tid på karakterene, og for lite tid på zombiene og blod og gørr.

Tommy Wirkola retter opp mye i Død snø 2, noe som bare skulle mangle når han fikk mer penger i hendene som han kunne bruke på oppfølgeren. Det er svært lite dødtid her, budsjettet er mye større og tiden går raskt unna.

Men som vanlig kan man si når det gjelder Tommy Wirkola, så er det mye humor i filmen som ikke fungerer når karakterene åpner munnen sin. Samtidig fant jeg heller ikke den amerikanske gruppen på tre særlig sjarmerende. Denne type humor finner man stadig igjen i Wirkolas filmer, jeg skjønner ikke helt hvem som finner mye av denne dialogen og karakterene sjarmerende. Noe av det er skikkelig lavmål.

Tommy Wirkola er best når det først blir action på skjermen der han kan blande inn humor. Her finner man noen kreative scener, men de blir egentlig for få. Jeg savnet mer kreativitet i spesielt den større kampsekvensen som finner sted mot slutten når alt skal avgjøres. Det hele blir repeterende etter en stund, selv satt jeg og tenkte på artige scener som tydeligvis ikke Wirkola tenkte på. Han kunne ha fått mye mer ute av humoren.

Faktisk hadde det vært interessant hvis det kommer en tredje film i serien som er blottet for humor. Nå vil jeg se en mørk og skummel film med realistisk voldsbruk, det hadde vært veldig interessant. Hvorfor ikke forsøke på det?

Likte du Død snø, så kan jeg ikke skjønne hvorfor du ikke skal like oppfølgeren som har et større budsjett med mye blod og gørr og lite dødtid.

Bilde: 8/10 Lyd: 6/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildet er klart, og sortnivået er greit nok. Det er ikke så mye å klage på her med tanke på sjangeren.

Lyden derimot er skuffende. Hele lydsporet er rett og slett for lavt. Dialogen er for lav, sidehøyttalerne får ikke mye å jobbe med høres det ut som, og lyden er ikke i nærheten av å fylle opp rommet.

Ekstramateriell:
Airmen – Kortfilm (15 minutter)
Spesialeffekt (14 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.