Breaking Bad: Season 5

breaking bad season 5

Det siste slag.

Bilde: 1.78:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Selve anmeldelsen er basert på hele sesong fem, mens selve Blu-ray Disc anmeldelsen er basert på The Final Season, den siste halvdelen av den femte sesongen som ble delt opp i to.

Walter White og Jesse Pinkman overlevde den fjerde sesongen, men turen er ikke over. For Walter White er ikke helt ferdig med å koke, og sammen med Jesse Pinkman og Mike Ehrmantraut fortsetter de å tjene penger på kokingen. Men nå har Hank Schrader skjønt hvem som står bak det hele, og han er ute etter å knekke Walter White. Dette blir det siste slag, hvem vil stå igjen?

Jeg visste at den siste og femte sesongen av Breaking Bad aldri ville kunne følge opp etter den fantastiske fjerde sesongen. Den femte sesongen er ikke seriens beste sesong, den intense nerven finner man ikke her. Denne sesongen er kanskje litt mørkere og nådeløs, det man forventer skal skje, det skjer.

Det som er problemet i denne sesongen er at det ikke finnes en skikkelig god hovedskurk. Walter White hater man, men han er ikke en kaldblodig drapsmaskin som man føler er skikkelig farlig. Samtidig har jeg blitt lei sutrekoppen Jesse Pinkman. Han bare gråter hele tiden, det fungerte greit de første sesongene når han først fikk sine første sammenbrudd. Men nå har det gått for langt, og jeg klarte heller ikke å bry meg om ham.

Den fjerde sesongen avsluttet med stor stil. Det gjør ikke den femte sesongen, alt føles mindre ut på skalaen og som sagt så er det ikke mye nerve her. Det er kun en scene man virkelig føler at man ser Breaking Bad, det er en større skuddveksling som er ganske intense og nervepirrende.

Nå virker det som om jeg hatet den femte sesongen, det gjorde jeg ikke. Men man blir automatisk litt mer kritisk og hardere etter å ha sett en av tidenes beste sesonger vist på TV. Men som sagt, alt lå i kortene at den femte sesongen ikke ville bli den beste sesongen etter den fjerde sesongen.

Breaking Bad er uansett en av de beste TV-seriene som har blitt vist på TV. Sammen med Game of Thrones er dette serien jeg har kost meg mest med. Game of Thrones er genial på sin måte med karakterbyggingen, historien og de sjokkerende dødsfallene, mens Breaking Bad har en utrolig nerve og spenning jeg aldri har opplevd maken til.

Totalkarakter for serien:

Bilde: 9/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 9/10

Bilde er klart og veldig naturlig med gode farger. Kanskje ikke så skarpt som ønsket, ellers er dette helt topp.

Dialoglyden er det svakeste med lydsporet. Dialogen blir veldig tynn og hul, mens resten av lydsporet er kjempebra med mye bruk av sidehøyttalere. Det smeller hardt og veldig klart når det blir avfyrt våpen, og lyden fyller opp rommet på en luftig måte der detaljene ikke uteblir.

Ekstramateriell:
Audio Commentaries
Deleted & Extended Scenes (7 minutter)
Gag Reel (6 minutter)
Alternate Ending (4 minutter)
Behind The Scenes Of The Alternate Ending (5 minutter)
Life of A Show Runner (10 minutter)
The Main Event (14 minutter)
The Final Showdown (10 minutter)
Walt´s Confession (6 minutter)
Jesse Pinkman Evidence Tape (5 minutter)
The Layers Of A Sound Mix (6 minutter)
M60 Test Footage (1 minutter)
Inside Breaking Bad (61 minutter)
Extended Episodes (3 minutter)
Blood Money Table Read (41 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.