The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013)

the hobbit the desolation of smaug

En drage venter.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1
Undertekst: Norsk

En drage venter i fjellet, og nå venter en stor prøvelse for Bilbo og hans dverger.

Etter at mange ble skuffet over den første filmen i trilogien, så ble konsekvensen av det at The Hobbit: The Desolation of Smaug ikke klarte å tjene like mye penger som den første filmen gjorde på kino. De som så filmen sa for det meste at The Hobbit: The Desolation of Smaug var en mye bedre film enn den første filmen. Det skjedde mer i oppfølgeren sa de.

Selv er jeg ikke helt enig i det. Den første filmen var ikke perfekt, men jeg syntes den hadde mer spenning og glimt i øyet. Jeg synes ikke det er så mye mer fart og spenning i The Hobbit: The Desolation of Smaug, det er noe som mangler her, nærmeste jeg kan si er vel en sjel.

Det er mer action her når man sammenligner filmen med den første filmen i serien. Men det er ingen scener eller sekvenser jeg vil huske så mye i ettertid. Høydepunktet er når Bilbo møter dragen Smaug, det blir på samme måte når Bilbo møtte Gollum i den første filmen. Det er en god og lang sekvens med nerve i, selv om man vet at Bilbo ikke vil dø.

For The Hobbit: The Desolation of Smaug føles veldig generisk ut, og det samme problemet man fant i den første filmen er her når gjelder for mye bruk av dataeffekter. Visuelt sett ser The Hobbit: The Desolation of Smaug ganske stygg ut, filmen er ikke pen å se på i det hele tatt.

Samtidig så vet jeg snart ikke hvem som er protagonisten i serien. Jeg regner med at det er enten Bilbo eller Thorin. Det blir for mange karakterer i The Hobbit: The Desolation of Smaug som må dele sin skjermtid. Det gjør at handlingen føles rotete ut, filmen klarer ikke å engasjere slik som den første filmen klarte. Alt føltes så halvhjertet ut i The Hobbit: The Desolation of Smaug, jeg forventet mer enn dette.

Det er nå helt klart at The Hobbit-serien aldri vil kunne hamle opp med The Lord of the Rings. Det ble kanskje for vanskelig å lage hele tre filmer ut av en kortere barnebok. Samtidig er det jo slik at The Hobbit: The Desolation of Smaug og The Lord of the Rings er to forskjellige verdener når det gjelder karakterdybde, atmosfære og selve historien som er mye bedre i The Lord of the Rings. The Hobbit: The Desolation of Smaug blir for generisk og sjelløs, så jeg vil si at den første filmen er den beste før den tredje filmen kommer ut.

Bilde: 10/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 6/10

Bildekvaliteten er som forventet fantastisk. Bildet er selvsagt klart, med varme og gode farger. I enkelte scener er bildet ikke så skarpt som forventet, og bildet blir også veldig lyst i enkelte scener. Litt småpirk.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet er krystallklart, bredt og luftig. Rommet blir fylt opp flere ganger underveis med herlig, detaljert lyd.

Ekstramateriell:
Peter Jackson Invites You To The Set (41 minutter)
Production Videos (37 minutter)
New Zealand: Home Of Middle-Earth – Part 2 (7 minutter)
Live Event: In the Cutting Room (38 minutter)
Music Video: I See Fire

4 thoughts on “The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013)”

  1. Kunne nesten gjort hele denne anmeldelsen om til den ene setningen: “disse filmene mangler sjel”. Jeg kjedet meg etter 10 minutter av den første filmen og har enda ikke sett den ferdig selv om jeg har kommet nesten 1 time inn i filmen. Denne andre skal jeg ikke se. Det som er forskjellen på Ringenes herre filmene og disse er at hele crewet under ringenes herre innspillingen bodde sammen på New Zeeland i nesten 14 mnd, hvor de ikke bare spilte inn alle filmene i en innspilling de jobbet og slet med klippingen og effektene til de fikk det akkurat som de ville ha det. I etterkant kan man kanskje også si at det var 3 fantastiske skuespillere som ga liv og sjel til ringenes herre filmene (Viggo Mortensen, Cate Blanchett og Ian McKellen), disse filmene mangler skuespillere på dette nivået som alene kan heve en opplevelse. Ellers ønsker jeg en god påske, for meg blir det masse serier og filmer da jeg ikke akkurat er en ivrig ski mann.

  2. Er klar over at Mcellen spiller i disse filmene også, men synes han mangler snerten fra 10 år tilbake, Blanchet får heller ikke nok skjermtid til å alene redde filmene.

    1. Ja, det merker jeg også, han får heller ikke like episke scener i Hobbiten-trilogien virker det som. Han hadde noen fantastiske scener/sekvenser i The Lord of the Rings, noen av de beste scenene også som jeg husker godt. Når alt går nesten til helvete, dukker han opp om en ridder og stjeler showet. Tror det også er litt av grunnen til at han ikke er like imponerende nå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.