Kvinnen i buret (2013)

kvinnen i buret

Hva skjedde med Merete Lynggaard?

Bilde: 2.39:1
Lyd: Dansk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

To politimenn forsøker å løse en gammel sak der en profilert politiker forsvant sporløst ombord en passasjerferge for fem år siden. Det eneste vitnet er hennes hjerneskadede bror, men han åpner seg ikke opp for hvem som helst. Tok hun sitt eget liv, eller skjedde det noe annet?

Kvinnen i buret er en veldig generisk skandinavisk krimthriller uten særlig karakterdybde. Her er det først og fremst fokus på etterforskningen, alt annet blir kastet til side. Det gjør at man aldri blir godt nok kjent med karakterene, vi ser hvordan de jobber, men man ser ikke noe til privatlivet til de sentrale karakterene. Jeg liker å bli litt kjent med karakterene jeg følger, da kan jeg kanskje bry meg litt om dem også.

Filmen byr ikke på det store mysteriet slik jeg ønsket. Veldig tidlig i filmen så røper Kvinnen i buret veldig mye av motivet og hva som skjedde i fortiden. Dette gjør at Kvinnen i buret aldri blir spennende, og når man ikke bryr seg om karakterene som man ikke blir særlig kjent med så klarte jeg heller ikke å bry meg om dem noe særlig.

Skuespillerne får ikke mye å jobbe med når gjelder karakterutvikling. Og jeg ble satt ut av Fares Fares som blander svensk og dansk, det hørtes ikke bra ut i det hele tatt. Men han er i det minste sjarmerende og klarer å bringe litt liv til karakteren han spiller selv om han ikke får mye hjelp av manuset.

Kvinnen i buret er en typisk film for påsken. Den føltes mer ut som en TV-film, universet er veldig lite og noe form for action er det ikke her. Det er etterforskningen som er hovedfokuset, og på det punktet klarer heller ikke Kvinnen i buret å skape en skikkelig spennende nerve slik som de beste filmene gjør. Den har ikke noe lurt på lager, dette har vi sett før, men som en påskefilm fungerer Kvinnen i buret helt greit.

Bilde: 8/10 Lyd: 7/10 Ekstramateriell: 3/10

Bildet er klart, mørkt og ikke så skarpt.

Dialogen er klar og tydelig. Kvinnen i buret er ikke direkte en lydfilm, lydsporet er ganske stille av seg.

Ekstramateriell:
Buret (5 minutter)
Makkerparet (5 minutter)
Filmens Univers (6 minutter)
Klipp Fra Fasandreperne (3 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.