Insidious: Chapter 2 (2013)

insidious chapter 2

Tilbake fra Further, hva har skjedd med mannen i huset?

Bilde: 2.39:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Marerittet fortsetter for familien Lambert. Det foregår fremdeles merkelige ting i huset til familien Lambert. Moren til Josh Lambert forsøker å finne ut av hva som skjedde i fortiden når sønnen først fikk kontakt med de døde. Det er noe rart med sønnen etter at ham kom tilbake fra Further der han reddet sin sønn.

Den første filmen gjorde det veldig bra økonomisk sett når man ser på hva budsjettet var. Budsjettet til den første filmen var på 9 millioner kroner, i oppfølgeren fikk regissør James Wan 30 millioner kroner å bruke. Skrekkkongen av lavbudsjettfilmer begynner å bli en stor kar nå.

Jeg følte ikke at det var nødvendig å lage en oppfølger til Insidious. Jeg syntes den første filmen var veldig god, selv om den hadde en del problemer med å bruke en karakter fra en Star Wars-film. Slutten satt som den skulle i den filmen, og i Insidious: Chapter 2 fortsetter man der den første filmen sluttet. Det skal sies at Insidious la opp til en oppfølger, men noen ganger holder det med en film hvis de andre filmene ikke har så mye nytt å tilby. Du burde også se den første filmen før du ser oppfølgeren, det må du for å forstå historien og hva karakterene har opplevd.

Insidious: Chapter 2 bruker litt tid på å komme igang. James Wan er veldig god på å bygge en ekkel og klaustrofobisk atmosfære. Han blir aldri utålmodig, han vet hva han holder på med og han vet for det meste hva publikum vil ha. Han bruker noen enkle og velkjente virkemidler som f.eks. et spøkelse i et skap og lignende. Han spiller på klisjeer, utrolig nok klarer han å skape noen nervepirrende øyeblikk der man glemmer å puste.

Insidious: Chapter 2 er ikke like god som den første filmen, det forventet jeg ikke. Etter en litt halvslapp start våkner filmen opp til liv, og man får noen intense, korte øyeblikk som får opp pulsen. Familien Lambert er ikke en familie man bryr seg om, det man bryr seg om er å blir skremt av James Wans påfunn. For karakterene er dårlig skrevet, og den eldste ungen har null karisma og skuespillertalent eksisterer ikke.

Likte du den første filmen er Insidious: Chapter 2 verdt å sjekke ut selv om den ikke har noe nytt å tilby. Feilene man fant i den første filmen finner man også mye av her, bare at Insidious: Chapter 2 ikke har den helt store mystikken som Insidious.

Da er det bare å vente på den tredje filmen som skal komme ut i 2015, det håper jeg blir den siste filmen, for nå har man vannet nok og selve historien er ganske tynn selv om universet er kult med de ekle spøkelsene.

Bilde: 8/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 6/10

Bildet er klart med matte farger. Dette her er ikke et sprudlende bilde, det er ganske daft og kjedelig, noe som passer til filmens atmosfære. Sortnivået er heller ikke på topp.

Dialogen er klar og tydelig. Filmmusikken og lydeffekter fyller opp rommet flere ganger med en litt hard, lys lydklang.

Ekstramateriell:
Peripheral Vision – Behind The Scenes (15 minutter)
Ghostly Transformation (7 minutter)
Haunted Hospital – On Location (9 minutter)
Leight Whannell´s Insidious Journal (8 minutter)
Work In Progress – On Set Q&A (24 minutter)
Insidious – Spectral Sightings – 3-Part Webisode (12 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.