Cold Comes the Night (2013)

cold comes the night

Penger, en dårlig mor og en halvblind mann.

Bilde: 1.78:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

En kvinnelig motelleier blir holdt som gissel av en nesten blind mann som er ute etter en pakke som er på avveie etter at politiet beslagla bilen han hadde gjemt pakken i. Nå truer han motelleieren til å gjøre som han sier, ellers vil han drepe hennes lille datter.

Det som er problemet med filmer som Cold Comes the Night, er at det er ikke lenger noe marked for denne type filmer, føler i hvert fall jeg.

Cold Comes the Night er en generisk film der man ikke bryr seg om noen av karakterene. Alle karakterene er dårlige personer, det gjelder også moren som blir holdt som gissel. Hun vet at hennes datter vokser opp på en plass der ingen barn burde vokse opp. Hun er småkriminell, og hun omgås dårlige mennesker som f.eks. en korrupt politimann. Skal man liksom synes synd på en slik person bare for at hun har et yngre barn hun ønsker alt godt? Barn som motiv i disse filmene fungerer ikke i det hele tatt, det er latskap og atter latskap.

Så da kommer jo det store problemet, man blir ikke engasjert i handlingen eller i karakterene. Det blir en småkjedelig filmopplevelse som ikke får pulsen til å gå raskere. Handlingen går på skinner, man vet hvordan dette vil ende. Karakterene gjør dumme valg som sørger for fremdrift, men det blir så lineært og dumt at det blir vanskelig å feste blikket på skjermen.

Bryan Cranston har en forferdelig aksent. Samtidig er han ganske kjedelig etter å sett ham storspille i serien Breaking Bad. I Cold Comes the Night spiller han en kjedelig skurk uten karisma. Alice Eve er ikke så aller verst. Hun ser sliten og blek ut, dette er en av hennes bedre rolletolkninger, det skal hun ha. Hun har aldri vært særlig god, men her fungerer hun overraskende godt.

Cold Comes the Night blir for alvorlig, den mangler glimt i øyet, en historie som engasjerer og karakterer som sjarmerer.

Bilde: 8/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 2/10

Bildet er klart, mykt og fargene er mattet ned. Det kan ikke se mer digital ut.

Dialogen er klar og tydelig. Det skjer ikke så mye spennende her når gjelder lyden.

Ekstramateriell:
Deleted Scenes (7 minutter)
Previews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.