About Time (2013)

about time

Kjærlighet og tidsreise.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Tim fyller 21 år, og faren i familien forteller en familiehemmelighet til sønnen. Det viser seg at mennene i familien kan reise tilbake i tid. Det vil sønnen dra nytte av når han forsøker å sjekke opp drømmedama.

Regissør Richard Curtis har ikke laget mange filmer i karrieren. Han er kun laget tre med denne, dette er mannen bak publikumsfavoritten Love Actually. Så jeg var svært spent på hva han kunne få til med dette konseptet.

About Time er en grei nok film som vil smelte hjertet til veldig mange. Men dette er ikke en ny Love Actually, den har ikke helt den samme sjarmen eller den enorme varmen man fant i den filmen.

Problemet med About Time er at den er litt ufokusert, den gaper over litt for mye og hopper for fort frem i tid. Filmen har for dårlig tid, den går ikke i dybden på kjærlighetsforholdet, den vil så gjerne fortelle oss om livet og hva som venter og hva vi burde være takknemlige for.

Et annet problem er Domhnall Gleeson som spiller den mannlige protagonisten i filmen. Dette er sønnen til Brendan Gleeson, og han har medvirket i f.eks. de to siste Harry Potter-filmene. Han spilte da selvsagt en Weasly, den rødhårede djevelen! Han har ikke nok talent til å ha en ledende rolle etter min mening. Han har ikke rekkevidden eller sjarmen som f.eks. Hugh Grant hadde i sin storhetstid, samtidig er han ikke så pen heller. Jeg trodde at han ikke hadde fylt 18 år!

Kjærlighetsforholdet mellom de to turtelduene blir ganske kjedelig å se på underveis da de aldri krangler eller gjør noe særlig galt. Det er selvsagt morsomt å se på når Tim driter seg ut gang etter gang når han snakker med forskjellige damer, han kan jo bare reise tilbake i tid slik at han ikke fremstår som en idiot som lar munnen løpe løpsk når han først sier gale ting. Men noe dybde finner man ikke når det gjelder forholdet mellom de to elskede, det samme gjelder de andre karakterene, de har ikke flere lag enn ett.

Hva lærer vi til slutt? Jo, man trenger egentlig ikke å forandre så mye i fortiden for å leve et godt liv. Man må sette pris på de små tingene man ikke ser med det første. Det er konklusjonen til About Time, og det burde si hva slags film dette er. Noe mer har ikke denne filmen å si, men som sagt, den har sine små, fine øyeblikk spesielt scenene med Tim og hans far er rørende og fine. Så filmen er verdt en titt, spesielt damene vil nok falle for About Time.

Bilde: 8/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 6/10

Bildekvaliteten kan være litt varierende. Bildet er klart, men veldig lyst i enkelte scener. Dette gjør at fargene blir litt matte. Samtidig er sortnivået også ujevnt.

Dialogen er klar og tydelig. Filmmusikken klarer i enkelte scener å fylle opp rommet litt. Mer skal man ikke forvente av en romantisk film.

Ekstramateriell:
Kommentarspor fra regissør Richard Curtis og skuespillerne Domhnall Gleeson, Bill Nighy, Vanessa Kirby, Lydia Wilson & Tom Hollander
Slettede scener med introer av regissør Richard Curtis (16 minutter)
Tabber: Å lage filmer er en seriøs oppgave (3 minutter)
Om tid og tidsreise (5 minutter)
Looken, stil og steder (8 minutter)
Richard Curtis´ verden (4 minutter)
Musikkvideo (3 minutter)
Betatt av første kjærlighet (3 minutter)
Den stripete pysjen (2 minutter)
Marys narkolepsi (2 minutter)
Distrahert av Abbey Road (6 minutter)
The Luckiest – Musikk (2 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.