Snabba cash – Livet deluxe (2013)

snabba cash livet deluxe

Game over.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Svensk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Jorge planlegger et ran, samtidig treffer han sin gamle kjæreste som kanskje vil gi ham en ny sjanse. JW leter etter sin søster, og en politimann har infiltrert gruppen til Radovan, som har trøbbel når noen er ute etter å drepe ham.

Snabba cash – Livet deluxe er den tredje filmen i serien. Det er også den siste filmen, og jeg må si at serien har holdt en jevn og god kvalitet. For å få mest mulig ut av Snabba cash – Livet deluxe, må man ha sett den andre filmen i serien. Det er like greit å se alle tre filmene, da får man mest utbytte av den tredje og siste filmen.

Snabba cash – Livet deluxe starter der Snabba cash II sluttet. Snabba cash – Livet deluxe forteller tre forskjellige historier, det vil si at man igjen treffer de fleste karakterene man ble kjent med i den andre filmen. Filmen finner ikke på noe nytt, den er nå ute etter å avslutte det hele.

Den beste og mest underholdende historien finner man med Jorge og hans plan om å rane en verdisentral. Her finner man den intense og nervepirrende atmosfæren man finner i de beste svenske krimfilmene under ranet og etter ranet. Samtidig er Jorge den meste interessante karakteren i serien, han er en skurk man underveis faller for, for han har et hjerte som slår under det tøffe ytre.

Det er ikke like interessant å følge JW der han leter etter sin forsvunne søster. Jeg føler at han har på en måte fått fortalt sin historie gjennom de to første filmene. Han får selvsagt litt å gjøre han også, men det får bli en overraskelse, men man ser ikke mye til ham i denne filmen.

Det Snabba cash – Livet deluxe lider av er litt dårlig redigering, spesielt i de siste 45 minuttene eksperimenterer man litt for mye med nåtiden og fortiden slik at det blir vanskelig å forstå hva som hendte helt i enkelte sekvenser. Dette følte jeg var et unaturlig og unødvendig grep som ødelegger litt av rytmen. Samtidig har Snabba cash – Livet deluxe noen overraskelser mot slutten av filmen som delvis fungerer, men den har også en slutt som ikke passet inn i det hele tatt. Feigt ble det, samtidig likte jeg også slutten, men igjen, feigt.

Snabba cash – Livet deluxe er en fin avslutning på en ganske god serie. Det er den svakeste filmen i trilogien, men det er uansett en spennende og samtidig en litt rotete film. Liker man karakterene og universet er dette en film man selvsagt må se, enkelt og greit.

Bilde: 9/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildet er skarpt og veldig klart i lyse scener. Sortnivået kan være litt for lyst i enkelte scener, totalt sett så ser Snabba cash – Livet deluxe strålende ut.

Dialogen er klar og tydelig. Snabba cash – Livet deluxe byr på et ganske aggressivt og hardt lydspor som klarer å fylle opp rommet flere ganger. Lyden er luftig og bred, men jeg savnet mer varme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.