The Croods (2013)

the croods

Familien Croods mister sin trygge hule, nå venter et stort eventyr for den dysfunksjonelle familien.

Bilde: 2.35:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1, Norsk DTS 5.1
Undertekst: Norsk

Familien Croods, som er en huleboerfamilie, bor i sin trygge hule. Men utenfor hulen er verden i ferd med å gå under. Det skjønner ikke familien Croods, og de vet ikke hva man skal bruke hjernen til. Faren er overbeskyttende, og datteren er en utforsker. Hun treffer en ung mann som har en ting som familien ikke har, nemlig en hjerne. Den unge mannen som heter Guy, er på jakt etter en ting, nemlig solen. Han får med seg familien Croods når hulen de har bodd i blir ødelagt, og på veien mot lyset og varmen lærer familien Croods noen nye triks og de finner også ut at livet er verdt å leve utenfor en mørk og trygg hule.

The Croods ble en stor suksess på kino. Filmen tjente inn hele 3,6 milliarder norske kroner på kino, det er veldig bra til å være en original animasjonsfilm.

I starten falt jeg ikke helt for filmens humor og karakterer. Karakterene irriterte meg i starten som er stygge og svært dumme. Men når unge Guy dukker opp, fungerer plutselig The Croods mye bedre. Da lærer man å like huleboerfamilien og deres enkle hjerner. Denne familien er gal, de mister fort hodet i utrygge omgivelser.

Man ruller seg ikke på gulvet av humoren. Men det er flere morsomme scener som fikk meg til å humre flere ganger. Samtidig er universet vi befinner oss i veldig fargerikt og sjarmerende med søte dyr som egentlig ikke er skremmende, selv om filmen forsøker sitt beste. Den søteste av dem alle er sabeltigeren med det store hodet. Jeg fikk nesten lyst til å kjøpe en stor bamse, så søt er denne tigeren.

Nicolas Cage gir sin stemme til Grug. Mannen gjør en overraskende god jobb, samtidig ble jeg litt irritert da han ikke gidder å skjule sin identitet. Jeg liker best animasjonsfilmer der jeg ikke helt klarer å høre hvilke skuespillere som er med i filmen, derfor sjekker jeg aldri ut rollebesetningen når jeg ser på animasjonsfilmer. Men det er ikke vanskelig å høre at det er den utbrente Nicolas Cage her, heldigvis er han fantastisk i The Croods.

The Croods er en enkel og sjarmerende film som fokuserer på familien Croods og deres enkle væremåte, men underveis lærer faren å bruke hjernen og familien knytter sterkere bånd. Det er familiebåndet som er historien, reisen til solen teller ikke mye, det er opplevelsene familien må igjennom som er filmens hovedhistorie.

The Croods er en film for hele familien, og en fin julegave nå som det nærmer seg jul. De yngste vil ikke bli skremt noe særlig av de skumleste dyrene, de er som sagt ganske ufarlige. Jeg tror de fleste vil like den stygge og dysfunksjonelle familien uten hjerne, men de har i det minste et stort hjerte hvis de tar deg inn i varmen.

Bilde: 10/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 5/10

Bildet er perfekt. Dette er noe av det beste jeg har sett. Bildet er skarpt, fargene er dype og varme. The Croods ser helt perfekt ut på Blu-ray Disc med sin perfekte animasjon.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet klarer aldri å fylle opp rommet slik jeg forventer at en ny animasjonsfilm skal gjøre. Problemet er at filmmusikken holder seg for mye i bakgrunnen. Lydsporet er detaljert, men det blir for tilbakelent.

Ekstramateriell:
The Croodaceous Creatures of Croods (6 minutter)
Belt’s Cave Journal (6 minutter)
Croods Cuts (Lost Scenes) (8 minutter)
Be An Artist visited (35 minutter)
The Croods Theatrical trailer (2 minutter)
World of DreamWorks Animation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.