Side Effects (2013)

side effects

Bivirkninger?

Bilde: 1.78:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

En deprimert kvinne oppsøker en psykiater for å forsøke å få bukt på depresjonen hun sliter med. Han skriver ut en ny medisin til henne, og noe går helt galt. Nå må psykiateren renvaske sitt navn, for hele hans liv står på spill.

Nå er det ikke mange filmer igjen før Steven Soderbergh gir seg som filmregissør. Han har vært svært aktiv de to siste årene, noen filmer har vært middelmådige, mens filmer som Magic Mike og Side Effects gjør at jeg feller en tåre, selv om jeg aldri har vært den største fan av Steven Soderbergh. Jeg har fremdeles lyst til å plante en knyttneve i trynet på fyren, han minner meg om en ekkel seriemorder som lusker rundt og lukter på trusene til kvinnene.

Det beste er å ikke vite noe som helst om handlingen i Side Effects. Jeg trodde først at dette skulle handle om den slemme legemiddelindustrien og kjemisk lobotomering når man skal forsøke å kurere depresjoner. I starten virker det slik, men så begynner moroa og det psykologiske spillet der man ikke helt vet hva som foregår.

Det er to historier som blir fortalt, om den deprimerte kvinnen og psykiateren som behandler henne. Som sagt, jeg vil helst ikke røpe noe av handlingen, men dette utarter seg til å bli en kamp mellom to parter der jeg som seer ikke visste hva som helt foregikk, og det likte jeg selvsagt.

Side Effects overrasket meg i positiv forstand. Dette er en spennende og svært velspilt film med gode rolletolkninger og en historie som fanger interessen til siste sekund. Filmen byr på noen vendinger her og der, og slutten sitter som den skal. Filmmusikken hjelper også godt til med å bygge den mørke stemningen filmen har.

Jude Law og Rooney Mara er solide i sine roller. Rooney Mara er en skuespiller jeg liker mer og mer, hun er så ypperlig når hun spiller en kvinne man ikke helt forstår og som er veldig innesluttet. I Side Effects blir man veldig interessert i hennes karakter, hun er så uskyldig og søt, mens karakteren til Jude Law blir det sorte fåret siden han har koblinger til legemiddelindustrien.

Steven Soderbergh har laget nok en god kvalitetsfilm som byr på noen overraskelser hvis man ikke vet hva man går til. Liker du psykologiske thrillere, burde du sjekke ut Side Effects. For dette var en mørk og underholdende film som aldri blir kjedelig.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildekvaliteten er god, men det er litt mykt i enkelte scener. Ellers er det lite å klage på, Side Effects ser strålende ut på Blu-ray Disc.

Dialogen er klar og tydelig, det skjer ikke så mye i sidehøyttalerne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.