Oz the Great and Powerful (2013)

oz the great and powerful

En tryllekunstner havner i det magiske landet Oz. Der må han bekjempe en ond heks, samtidig lærer han å bry seg om andre enn kun seg selv.

Historien i Oz the great and Powerful finner sted før hendelsene i The Wizard of Oz, altså er dette en prequel.

Oz the Great and Powerful er dessverre en sjelløs film. Dataeffektene ødelegger det meste, dette er en lite levende film. Det ser så falskt ut når man bruker for mye dataeffekter, latskapen lenge leve!

James Franco passer ikke inn i rollen som en person som skal bry seg om andre. Han var ikke riktig skuespiller til denne rollen. Grunnen til det er måten han er på i virkeligheten. Han virker selvopptatt, og det virker som om alt er en lek for denne hasjrøykende sløvingen. Det samme gjelder for Mila Kunis. Hun passer best i romantiske filmer, hun er bare helt grusom i Oz the Great and Powerful. Hennes skjøre stemme, hennes overspilling, det holder bare ikke! Hun kler ikke mørkere roller, Black Swan er unntaket.

Den første filmen hadde i det minste et budskap. Hvis det er et budskap i denne filmen, så må det budskapet være godt gjemt. Jeg forventer å bli underholdt av en film som kostet rundt 1,2 milliarder norske kroner, men det klarte ikke Oz the Great and Powerful. Filmen er så død, og den har så lite energi. Karakterene er kjedelige, det samme er rolletolkningene til skuespillerne. Igjen må jeg bruke ordet dødt. Eneste karakteren som jeg likte var porselendukken, hun var søt og artig.

Dette er en film kun for de yngste barna som ikke har en ferdigutviklet hjerne. For Oz the Great and Powerful er en tam og fantasiløs film som ikke underholder eller har et budskap. Masse dataeffekter, en historie som ikke engasjerer kombinert med kjedleige karakterer gjør dette til en lang og tom filmopplevelse uten magi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.