High Risk (1995)

high risk

Terrorister tar mange gisler i en skyskraper. De er ute etter noen verdifulle smykker, og den eneste som kan stoppe dem er en tidligere politimann som nå jobber som en stuntmann for en bortskjemt filmstjerne.

Med High Risk har regissør Wong Jing laget sin tilbakestående og bisarre utgave av klassikeren, Die Hard. Elsker du filmer, så er High Risk en film man bare må se. For den er så spesiell at det finnes vel ikke maken til en absurd parodifilm som også har sine mørke stunder der den allerede i starten dreper en hel haug med unger. Dessverre holder ikke High Risk helt inn til mål med sin latterlige humor, den blir mye mørkere og voldeligere de siste tyve minuttene.

Jet Li må dele mye av skjermtiden med andre skuespillere. Det fungerer greit, for karakterene er så latterlige at man ikke klarer å hate dem. Humoren er selvsagt veldig barnslig, noe fungerer, mens i andre øyeblikk føler man seg voldtatt til sinns.

Liker du filmene til regissør Wong Jing, er jeg ganske sikker på at High Risk vil falle i smak. Mannen har slått hodet hardt sikkert flere ganger i løpet av livet sitt, og da blir resultatet filmer som dette. Man ville bare hate filmer som High Risk, men det går bare ikke da filmen er fra en annen verden. Jeg er sikker på at Wong Jing kommer fra en annen planet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.