A Good Day to Die Hard (2013)

a good day to die hard

Russland kaller.

Bilde: 1.85:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 7.1
Undertekst: Norsk

John McClane tar turen over til Russland for å finne ut hva som foregår med sønnen som har blitt arrestert. Under rettssaken bryter helvete løs, og John McClane må atter en gang sette på plass slemme skurker, nå med sin sønn på sin side. Kan aldri denne mannen få fred?

A Good Day to Die Hard har fått veldig dårlig kritikk av de fleste. Den fjerde filmen er etter min mening fremdeles den svakeste filmen i serien. A Good Day to Die Hard er ikke en Die Hard-film, men den fikk i det minste aldersgrensen R, slik som de tre første filmene også hadde. Live Free or Die Hard fikk som alle vet PG-13. Og til det sier vi æsj!

Mitt tips er at hvis du forventer en ny Die Hard-film, så vil du hate A Good Day to Die Hard. Personlig forventet jeg ikke en ny Die Hard-film, selv om skøyeren John McClane er med i filmen. Men dette er ikke John McClane i det hele tatt, han er ganske ubrukelig og han må dele halvparten av skjermtiden med sin sønn. Er det noe John McClane ikke trenger, så er det en medhjelper som er et familiemedlem.

Som en actionfilm er A Good Day to Die Hard ganske god. Det starter med en vill biljakt som er noe av det beste jeg har sett på år og dager. Det beste er selvsagt at det meste ser ekte ut, og hvis det har blitt brukt dataeffekter her er de godt skjult. Det er også flere actionsekvenser underveis som holder svært god kvalitet, spesielt er det artig når et helikopter dukker opp.

Historien stinker. Det er ikke mye til en historie her som man ikke finner i en dårlig TV-episode. Mye av sjarmen med de tre første filmene er at filmene byr på interessante karakterer og bygger dem opp. De har personlighet man vil huske i mange år etter, disse karakterene finner man ikke i A Good Day to Die Hard. Det eneste høydepunktet blant skurkene var en russisk utgave av Billy Idol.

Dialogen er også grusom, hele manuset burde vært spylt ned i toalettet. Det verste er når John McClane forsøker å være vittig, men han misslykkes helt med sine replikker. Og når filmen forsøker på litt familiedrama, da følte jeg nesten behov for å spole over til neste actionsekvens. Seriøst, manuset til denne filmen duger ikke til noe annet enn dasspapir.

A Good Day to Die Hard er en underholdende actionfilm, men det er ikke en Die Hard-film. Hvis du aksepterer det, er A Good Day to Die Hard verdt å sjekke ut.

Bilde: 9/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 7/10

Bildet er klart og har et synlig lag med filmkorn. Bildet er også mørkt, og har den kjølige stilen som passer bra når handlingen finner sted i Russland.

Lyden er fantastisk. Her er det mye energi og kraft, og lyden er krystallklar. Dette her er et av de beste lydsporene jeg noensinne har hørt. Det er slik det skal være!

Ekstramateriell:
Deleted Scenes (14 minutter)
Making It Hard To Die (60 minutter)
Anatomy Of A Car Chase (26 minutter)
Two Of A Kind (8 minutter)
Back In Action(7 minutter)
Pre-vis and VFX Sequences (16 minutter)
The New Face of Evil (7 minutter)
Storyboards (7 minutter)
Concept Art Gallery (11 minutter)
Directors’ Commentary (Extended Cut Only)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.