Bullet to the Head (2012)

bullet to the head

Are we gonna fight or are you planning on boring me to death?

Bilde: 1.85:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

To leiemordere blir lurt av sin oppdragsgiver, og den ene blir drept av en stor og sterk leiemorder. Den gjenlevende leiemorderen får hjelp av en politimann, og sammen tar de opp kampen mot en mektig forretningsmann og hans lakeier.

Etter The Expendables-filmene har Arnold Schwarzenegger og Sylvester Stallone fått en ny sjanse med å medvirke i filmer som ble vist på kinoer. Arnold Schwarzenegger hadde nok fått sjansen igjen uansett, men hvis ikke filmene heter Rambo, Rocky eller Terminator, så er nok veien veldig lang før gamlekara får sjansen på det store lerretet igjen med det første. Men Bullet to the Head hadde ikke noe på kino å gjøre i det hele tatt.

Bullet to the Head føles veldig billig ut, det lukter Øst-Europa lang vei. Produksjonsverdien er ikke særlig høy. Da hjelper det heller ikke med en elektrisk gitar og et munnspill som forsøker å gjøre scener og helten mye kulere enn det han egentlig er. Det oser 90-tallet lang vei av Bullet to the Head, og det er ikke positivt i mine øyne.

Mesteparten av dialogen er selvsagt veldig dårlig. Det er også litt rasisme i dialogen, man må alltid gjøre narr av asiatere i Hollywood-filmer. Dette kan kalles den mørkere og brutale utgaven av Rush Hour-filmene.

Sylvester Stallone er som vanlig Sylvester Stallone når han tror han er veldig kul og har glimt i øyet. Det skal filmen ha pluss for, den har glimt i øyet, den tar seg selv ikke så alvorlig. Sung Kang er grusom. Han har ikke snev av karisma eller talent, han kledde rollen i Tokyo Drift, det kommer til å være rollen han best vil bli husket for. Jason Momoa viser igjen hvor jævla kul og svær han er når han spiller skurk. Gi denne mannen flere skurkeroller, for i disse rollene er han helt sjef.

Bullet to the Head er en generisk actionfilm med et dårlig manus og skuespillere uten kjemi. Den har i det minste en god del hodeskudd, og en hard Sylvester Stallone med mange tatoveringer. Men det er en film som er like fort glemt, den har ikke en eneste scene man vil huske i ettertid.

Bilde: 9/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildet er pent og klart. Fargene er matte, og bildet er veldig mørkt, noe som passer til tonen filmen har.

Lydsporet er ganske aggressivt. Det er mye trykk under skuddvekslinger og eksplosjoner, og alle kanalene blir tatt i bruk når det blir action på skjermen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.