Les Miserables (2012)

les miserables

Her skal det synges!

Bilde: 1.85:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 7.1
Undertekst: Norsk

En mann som er på flukt fra loven må ta seg av en yngre jente. Men hvor lenge vil de klare å skjule seg fra lovens lange arm, Javert?

Jeg har null kjennskap til Les Misérables. Jeg har selvsagt hørt om romanen, men jeg vet ikke noe om historien og filmene som har blitt laget i ettertid. Filmen er god, men den har problemer med diverse ting.

Les Misérables har mye energi, men det blir slitsomt å høre på all syngingen som aldri tar slutt. Her synges det fra første til siste sekund uten pause. De første 40 minuttene ble for tunge for min del. Filmen gjorde meg nitrist, jeg ville helst vekk fra hele dette universet. Men når en sentral karakter tar kvelden, da skimtet jeg lys i tunnelen. Og filmen blir lettere etter det dødsfallet, men fremdeles så er dette en trist og sorgtung filmopplevelse. Les Misérables vekker følelser i deg, og det er selvsagt poenget.

Skuespillerne gjør jobben sin. Spesielt Anne Hathaway som vant Oscar for beste kvinnelige birolle stjeler showet her. Jeg skjønner hvorfor alle forbinder Les Misérables med Anne Hathaway etter å ha sett hennes såre og fantastiske rolletolkning.

Det er tre gode sanger her, totalt sett er det for få. Det blir ikke like musikalsk og dramatisk som jeg ønsket meg, for over halvparten av filmen består av dialog som ikke blir musikalsk, det blir et krampaktig forsøk på å finne en rytme som aldri er der.

Jeg har aldri vært fan av musikaler. Les Misérables ble for meg en ujevn reise der spilletiden spilte negativt inn på min totale filmopplevelse. Filmen varer i hele 150 minutter, det er minst en halvtime for mye. Selve filmproduksjonen ser påkostet ut, her kan man ikke klage i det hele tatt.

Elsker man musikaler og filmmusikaler, så tror jeg de fleste vil elske Les Misérables, 2012. Jeg likte dramatikken og sårheten, men det blir også litt for mye elendighet, og som sagt, spilletiden er for lang.

Bilde: 10/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 5/10

Bildekvaliteten er perfekt og krystallklar. Bildet er skarpt og detaljert. Bedre enn dette blir det ikke.

Lyden er like god og klar som bildekvaliteten. Dialogen er høy og tydelig, og lydsporet er luftig og bredt. Når skuespillerne trykker til, så trykker det også inn ørevoksen, hvis du har noe da.

Ekstramateriell:
Feature Commentary With Director Tom Hooper
Les Miserables – A Revolutionary Approach (63 minutter)
The Original Masterwork: Victor Hugo´s Les Miserables (11 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.