The Perks of Being a Wallflower (2012)

the perks of being a wallflower

Venner er fint å ha.

Bilde: 1.78:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

The Perks of Being a Wallflower forteller historien om en ung gutt som sliter med psykiske problemer etter en hendelse i barndommen. Han begynner på videregående skole, og i begynnelse har han ikke en eneste venn. Men så treffer ham to personer som viser seg å være stesøsken. De finner tonen, og han får noen flere venner med på kjøpet. Han forelsker seg, men fortiden vil alltid være der for å skape problemer for den sympatiske gutten. Dette setter hans nye vennskap på prøve.

Jeg liker filmer som The Perks of Being a Wallflower. Men jeg forventet også mer av denne filmen om unge mennesker som tar sine første steg over til de voksnes verden. The Perks of Being a Wallflower er en film som har mye å si, men den gaper over for mye slik at historien føles veldig rotete ut. Nå er jeg veldig streng, for dette var en av filmene jeg så mest frem til i 2012, og filmen er god, jeg forventet bare litt mer.

The Perks of Being a Wallflower forsøker å holde en mørk hemmelighet som protagonisten bærer skjult helt til det gjenstår 10 minutter av filmen. Det var virkelig unødvendig for historiens skyld, for protagonisten har allerede fått skader på psyken, så hvorfor holde hendelsen hemmelig? Dette ble svært irriterende i lengden, spesielt når filmen forsøker å sjokkere oss i sluttminuttene når den røper hemmeligheten protagonisten bærer på. Filmen har helt til da bygd opp til en mørk avslutning med lys i tunnelen. Men igjen, hvorfor ikke fortelle seerne hva som skjedde uten de kryptiske tilbakeblikkene som ikke var nødvendig for å fortelle denne historien om en ung gut som har møtt veggen og føler seg utenfor samfunnet?

Skuespillerne er gode i rollene de spiller. Det var merkelig å se Emma Watson i en normal rolle. Hun har karisma, men hun føltes ikke helt naturlig ut i denne rollen. Hun skinner som en sol, men det er noe som ikke helt stemmer med hennes rolletolkning i det litt mørke universet vi befinner oss i. Hun virker litt falsk, jeg følte at hun spilte en rolle, noe jeg ikke liker i filmer som dette. Hun er den karakteren med minst dybde, hun er bare litt løssluppen og tenker veldig mye på seg selv. Logan Lerman er god i rollen som den psykisk syke, Charlie. Han er veldig troverdig i denne rollen med sin lavmælte stil. Man ønsker at det skal gå bra for denne sympatiske og usikre personen. Ezra Miller er også solid. Jeg likte ham ikke i We Must Talk About Kevin, men han har absolutt talent og utstråling. Han spiller bra her.

The Perks of Being a Wallflower er en film jeg liker, men den har også mange problemer, spesielt at den gaper over for mye uten å avslutte alle historiene på en akseptabel måte. Den tar for mange snarveier i lengden, noe som selvsagt ødelegger helhetsinntrykket. Jeg likte ikke vendingen den tok når vennskapet blir satt på prøve når Charlie kysser feil jente. Er dette et sterkt vennskap?

The Perks of Being a Wallflower er en film med mye på hjertet. Den treffer bra i enkelte scener der Charlie får vennene han fortjener, men den bommer også med å ha for mange baller i luften. Uansett, dette er en film verdt å se, den vil deg bare godt.

Bilde: 7/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildekvaliteten var som forventet, kanskje litt dårligere. Bildet er mørkt, mykt og fargene blir grøtete i mindre belyste scener. Det er også noe støy her i bakgrunnen som dukker opp i de mørkeste scenene. Ikke forvent så mye når det gjelder bildekvaliteten. Dette gjelder etter det jeg forstår for alle Blu-ray Disc-utgavene verden rundt.

Lyden er klar, og dialogen er høy og tydelig. Det er svært lite aktivitet i sidehøyttalerne, det er først og fremst filmmusikken som benytter seg litt av sidehøyttalerne når filmen bestemmer seg for det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.