Beowulf (2007)

beowulf

Are you the one they call Beowulf? Such a strong man you are. A man like you could own the greatest tale ever sung. Beowulf… Stay with me. Give me a son, and I shall make you the greatest king that ever lived. This… I swear…

Beowulf er en vakker animasjonsfilm, men også en film jeg ble skuffet over. Historien er enkel, men det skjer så lite her og det ble til tider drepende kjedelig. Noe av animasjonen her er det beste jeg har sett, spesielt ansiktene til de mannlige skuespillerne. Merkelig nok er ikke ansiktene til kvinnene like godt animerte. Jeg la spesielt merke til munn og kjevepartiet til Angelina Jolie som var hårreisende dårlig hvis man sammenligner henne med de sentrale mennene i filmen. Det var også spesielt en scene der hun snakket at munnbevegelsene ikke passet til dialogen i det hele tatt. Mot slutten av filmen lignet hun mer på Lara Croft fra Tomb Raider-filmene. Og hva er det med aksenten til Angelina Jolie? Hun har tatt med seg den horrible aksenten fra Alexander der hun hørtes ut som en russisk B-skuespiller.

Det skjer som sagt veldig lite her, jeg forventet mye mer action og spenning. Det fikk jeg ikke, og jeg ble ikke så mye underholdt som jeg trodde jeg skulle bli. Filmen roer seg betraktelig ned etter at Beowulf blir kvitt det første monsteret som herjer i kongeriket, og da begynner virkelig nedturen. Før det så tar det også litt tid før det skjer noe, men da er i hvert fall atmosfæren der.

Jeg ble skikkelig skuffet over Beowulf. Til tider har den fantastisk animasjon, men siden animasjonen er så bra i ansiktene til mennene, så ser man lettere de dårlige animasjonene. Som sagt er kvinnene i filmen nedprioritert, og det er en del kroppsbevegelser som ikke fungerer helt. Som i nesten alle animasjonsfilmer som forsøker å erstatte levende mennesker har jeg til nå ikke sett en film der løping ser bra ut. Men det er mye godt her, og man kan garantert jobbe videre med teknologien og luke ut feilene som man ser her til neste prosjekt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.