Capote (2005)

capote

I have 94 per cent recall of all conversation. I tested it myself.

Philip Seymour Hoffman fikk Oscar for beste mannlige hovedrolle i 2005. Han spiller knallbra i Capote, men jeg mener fremdeles at Joaquin Phoenix burde vunnet Oscarstatuetten. Joaquin Phoenix ga mye mer av seg selv, det var en mer krevende rolle der han spilte og sang selv. Han klarte også å få ut den mørke siden av Johnny Cash. Det virker som om det er mye lettere å få en Oscarstatuett jo mer homofil man klarer å spille med en pipende damestemme. Sean Penn stjal Oscarstatuetten til Mickey Rourke, også han spilte en homofil mann. Oscar, det er herlige greier, ikke.

Jeg har ikke noe kjennskap til Truman Capote. Mannen må ha hatt en skikkelig vemmelig stemme, for stemmen til Philip Seymour Hoffman gikk meg på nervene. Historien er fascinerende, og skuespillerne leverer solide rolletolkninger. Det som er interessant er hvordan Truman Capote lever i to forskjellige verdener. Han selger seg selv til fangene, men innerst inne begynner han å få følelser for dem. Han føler at han lurer dem, noe han gjør, men det plager ham. Hans indre konflikter skader ham så mye at In Cold Blood ble hans siste bok.

Capote er en film som aldri har noe form for dødtid, selv om filmen kan virke treg. Jeg hadde ikke tenkt å se den da jeg boikottet filmen pga. at Joaquin Phoenix ikke vant en velfortjent Oscar. Heldigvis tok fornuften over, og jeg fikk se en spennende film om en mann som er litt for høy på seg selv. Truman Capote var ingen en engel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.