Donnie Brasco (1997)

donnie brasco

If I come out alive, this guy, Lefty, ends up dead. That’s the same thing as me putting the bullet in his head myself.

Denne filmen er basert på sanne hendelser. Donnie Brasco har en rekke gode skuespillere som Al Pacino, Johnny Depp og Michael Madsen. Men det hjelper ikke så mye da filmen ikke blir interessant nok i lengden. Forholdet mellom Lefty og Donnie Brasco blir tatt for lett på i filmen, og jeg forstod ikke det sterke båndet mellom dem i det hele tatt.

Selv om filmen er basert på sanne hendelser, så fungerer ikke historien så bra i en spillefilm. Historien er syltynn, og jeg trodde faktisk jeg satt å så på en komediefilm nesten helt frem til slutten, men da skjer det i hvert fall noe som jeg forbinder med mafiafilmer. Men da er filmen så å si ferdig, og jeg vil si 80% av filmen var komedie, og det var nok ikke meningen fra regissørens side.

Den som imponerer her er Michael Madsen som er alltid strålende som en ustabil psyko. Boken filmen er basert på er selvsagt mye bedre, og det er ting mot slutten av filmen som ikke stemmer med virkeligheten. Hvorfor man gjorde dette, vet jeg ikke. Men det passer ikke da den virkelige slutten hadde vært mye bedre og passende enn slutten i filmen.

Donnie Brasco skuffet meg stort da filmen manglet totalt karakterdybde. Nå så jeg den forlengede utgaven, men hva pokker var poenget med en løve, og å banke opp en stakkars japaner på en restaurant? Spesielt løven var så upassende at det var ikke rart jeg følte at jeg satt å så en komediefilm. Løven eksisterte vist i virkeligheten, men hallo?

Se heller Goodfellas hvis du vil ha en skikkelig god filmatisert mafiafilm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.