DeUsynlige (2008)

deusynlige

Er det mulig å starte på nytt etter å ha drept en 4-åring?

DeUsynlige er en sterk film om en familie og en drapsmann som prøver å leve et normalt liv, men det er ikke lett når en mor oppdager at Jan Thomas har blitt løslatt. Alt hun har forsøkt å fortrenge blir igjen vekket til live når hun ser Jan Thomas med en ung gutt som hun tror er ungen til Jan Thomas. Hun mister kontroll over seg selv og situasjonen, og gjør livet vanskelig for alle parter.

Erik Poppe har nok engang lage en følelsesladet dramafilm som er sår og spennende. Temaet er vanskelig å forestille seg. Jan Thomas fikk jeg lite sympati for i starten. Alle er unge og dumme, men det han gjør skjønner jeg bare ikke. Han virker ikke evneveik, så hvorfor kidnappe og drepe en gutt på 4 år?

Vi blir kjent med ham når han slipper ut av fengselet, men han er for innesluttet og det virker ikke som om han i det hele tatt tar ansvar for det han gjorde. Han er avvikende og irriterende på sin væremåte. Samtidig får jeg litt sympati for ham, for som seer kan man ikke kjenne på hans følelser når han ikke uttrykker seg. Det kan virke som om musikk er terapi for Jan Thomas, det er der han får ut sine følelser. Agnes er lettere å forstå da hun må ha det helt jævlig, for å si det mildt. Hun trenger hjelp, for det hun gjør er hennes morsinstinkt, ikke rasjonell tankegang da hun utsetter alle rundt seg for store påkjenninger som kan være meget ødeleggende.

DeUsynlige fortjener all den gode kritikken den har fått. Jan Thomas er innesluttet og mystisk, vi blir aldri kjent med ham, men det er noe jeg falt for. Han bærer en tung bør, han har drept, ødelagt livet for seg selv og en annen familie. Hvordan kan man leve med seg selv?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.