Cradle 2 the Grave (2003)

cradle 2 the grave

What are you, some kind of kung fu James Bond?

Regissør Andrzej Bartkowiak har laget en god del actionfilmer med mennesker som kan slåss i virkeligheten. Romeo Must Die, Exit Wounds og Cradle 2 the Grave har veldig mye til felles da mange av de samme skuespillerne blir brukt. DMX og Anthony Anderson er gjengangere. Ellers har Andrzej Bartkowiak regissert Doom og den siste Street Fighter-filmen, Street Fighter: The Legend of Chun-Li. Jeg har sett alle filmene. Alle filmene er helt middelmådige, med unntak av Street Fighter: The Legend of Chun-Li, som var ræva. Av filmene jeg nevnte er det en film som klart er den beste, og det er Romeo Must Die.

Det jeg gledet meg mest til å se i Cradle 2 the Grave var sluttkampen mellom Jet Li og Mark Dacascos. Jeg skjønner rett og slett ikke hva jeg forventet, for dette er en Hollywood-produksjon, og som de fleste filmkjennere som er glad i kampsport vet, kan ikke Hollywood koreografere gode nærkamper hvis de ikke har med en asiatisk actionkoreograf. Men selv det hjelper lite når Hollywood vil ha nærkampene på sin måte. Corey Yuen står for koreografien, og det er en gammel veteran som dessverre har solgt sin sjel til Hollywood. Raske klipp, nærbilder og mangel på flyt er kjennetegnet på dårlig Hollywood-koreografi, og det får man selvfølgelig her. Jeg gledet meg så mye til å se en kamp mellom Mark Dacascos og Jet Li, det vi fikk servert var søppel. Av det lille vi fikk se, var det helt klart at Mark Dacascos var den som imponerte mest, Jet Li blir bare mer og mer stillestående.

Historien er elendig der DMX spiller far. Jeg tror de fleste er enig at DMX ikke har noe å gjøre i en spillefilm. Han eier ikke personlighet på skjermen, fyren er bare kjedelig. Jet Li blir helt anonym i Cradle to the Grave, det blir for mange rollefigurer og savnet av karakterdybde er stort selv om dette skal være en lett popcornfilm.

Cradle 2 the Grave er en middelmådig film som er helt lik Exit Wounds og Romeo Must Die, bare at de to sistnevnte filmene er bedre gjennomført. Noen må slutte å gi Andrzej Bartkowiak penger, han har utspilt sin rolle for lenge siden.

¨

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.