Gangster High (2006)

gangster high

En gjeng med kamerater stifter en klubb som de kaller Tigers. De er den dominerende gjengen på skolen, men etter hvert får de problemer med sterkere krefter.

Nok en såkalt gangsterfilm fra Sør-Korea. Hva jeg mener med såkalt er at denne gang så er det en gjeng med skolegutter som oppfører seg som hardbarkede gangstere. Og problemet er at disse guttene er ikke troverdige som gangstere. Det er kanskje bare en i gjengen som er noenlunde troverdig, mens de andre er Sørkoreas svar på Backstreet Boys. Og det sier litt.

Er det noe som stadig slår meg når jeg ser gangsterfilmer fra Sør-Korea, er det at man nesten aldri får se noen sympatiske gangstere man håper det går bra for. Neste alle er usympatiske, og de slår hverandre i hjel for ingenting.

Gangster High er ikke noen kjempefilm. Man merker raskt at regissøren går på autopilot, og at han kun er ute etter en ting, og det er lettjente penger. For mannen har virkelig ikke brukt hjernecellene sine når filmen ble spilt inn. Hvor interessant er det å se en gjeng med skolegutter kaste vann på hverandre i sakte film? Denne scenen skal fortelle oss hvor knyttet denne gjengen er til hverandre. Vi blir ikke kjent med guttene, og dette er virkelig drepen for denne sjangeren. Man må knytte et bånd mellom karakter og seer. Det er noe som heter dybde, det er totalt ignorert her av manusforfatter og regissør.

Filmen er kjedelig, men når det er rundt 30 minutter igjen av filmen begynner det endelig å skje noe. Vi får drama og en heftig og brutal slåsskamp på slutten, og med det så er filmen ikke til å kjenne igjen. Men da er det dessverre for sent, da den første timen var uinteressant og ikke minst meget kjedelig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.