Flash of Genius (2008)

flash of genius

Tyven, tyven.

Flash of Genius er basert på sanne hendelser der Ford General Motors er den store, stygge ulven, eller rettere sagt, det er David mot Goliat. Ford General Motors stjeler ideen til en oppfinner ved navn Bob Kearns. Bob Kearns gjør alt for at Ford General Motors skal komme med en offentlig unnskyldning, men det gjør de ikke. Bob Kearns ofrer sin familie for denne prinsipielle saken, selv ikke advokater vil hjelpe ham da han er urokkelig, og de mener at her er det ikke noe å hente. Men etter 12 år kommer en ny lov, og nå får endelig Bob Kearns sin store sjanse. Vil han ta rotta på Ford General Motors?

Greg Kinnear er god som den litt sære og egosentriske Bob Kearns. Han viser stahet, men samtidig er han modig når han går til kamp mot selveste Ford General Motors. Han blir til og med advokat når rettssaken starter, ikke verst!

Men Bob Kearns ødelegger også litt av filmen. Han har en familie å ta vare på, men han har på seg skylapper. Han ser ikke hva han gjør mot familien. På en annen side burde familien støttet ham bedre også.

Flash of Genius er en lett film. Eneste personen som man finner karakterdybde i er Bob Kearns. Resten av hendelsene med en familie i oppløsning, blir ikke viet tid. Jeg skjønner heller ikke hva han jobber med etter han fikk et sammenbrudd. Det virker som om familien aldri har pengenød, noe en skulle tro med en så stor familie, og man vet hva advokater koster. Her er det mye som ikke er oppklart, litt dårlig.

Jeg liker filmer som er basert på sanne hendelser der vanlige mennesker tar opp kampen mot en mektig motstander. Flash of Genius har sine feil, men poenget kommer godt frem og filmen er vellaget med en strålende Greg Kinnear i førersetet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.