The Bourne Legacy (2012)

the bourne legacy bd

Mannen som slåss mot ulver.

Bilde: 2.40:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Samtidig som Jason Bourne skaper kaos, må Aaron Cross kjempe for å holde seg i live fordi hans arbeidsgiver vil slette alle spor etter eksperimentet han var en del av.

Matt Damon og Paul Greengrass sa nei til den fjerde filmen i Jason Bourne-serien. Erstatning for Matt Damon ble Jeremy Renner, og han gjør en god jobb. Han er mer macho og brutal, Matt Damon var mer kalkulert og intens når det var problemer i horisonten.

Den første timen er veldig bra, spesielt treningscenene med Jeremy Renner er veldig bra. Det er noen gode scener når han møter en mann som jobber for samme arbeidsgiver som ham selv. Du får følelsen av at Aaron Cross er litt ustabil, han virker litt gal, og det er en god ting. Aaron Cross hadde nok spist opp Jason Bourne, mannen slåss mot en ulv!

Etter omtrent en time tar filmen en pause, og flyten som de tre første filmene hadde blir forstyrret. Dette skjer to ganger, og for meg ødela dette for mye for min totale filmopplevelse. Sammenlignet med de tre første filmene er The Bourne Legacy mer mørk og brutal. Men den mangler intensiteten som de tre første filmene hadde, rytmen er ikke helt der.

Som vanlig er historien veldig enkel. Dette er et kappløp mot klokken. Dette har vi sett tre ganger før, og mange av de nye skuespillerne er ikke av den samme kvalitet som skuespillerne før dem. Spesielt Edward Norton passer ikke inn i dette universet fordi han mangler energi og er ganske tam og anonym. Jeg er lei av hele Edward Norton for mange filmer siden, han har gått tom.

Delen der psykologene avslører hvem de jobber for, er delen hvor filmen kvalitetsmessig begynner å stupe. På dette tidspunktet følte jeg at The Bourne Legacy var nesten en parodifilm, jeg kunne nesten ikke tro mine egne øyne.

Jeg er ikke sikker på om jeg ønsker å se flere filmer i denne serien, fordi jeg føler at historien er ferdig. Og selv om historien i The Bourne Legacy er om en annen agent, er filmen for det meste veldig lik de tre første filmene. Delen der den skiller seg ut er i fjellet. I den delen føltes det ut som om filmen kunne stå på sine egne ben, men til slutt er The Bourne Legacy bare lillebroren i Jason Bourne-universet.

Bilde: 9/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 5/10

Bildekvaliteten er selvsagt svært god med mye detaljer, og et skarpt bilde med gode farger. Det eneste negative er noen scener innendørs der sortnivået ikke er på topp, det blir for lyst. Ellers er bildekvaliteten topp.

Lydsporet trykker godt fra seg. Rommet blir fylt opp med god og klar lyd, og sidehøyttalerne får veldig mye å jobbe med. Dette er et fint og detaljert lydspor de fleste vil elske, og ikke minst er det fin og hard dynamikk når det først smeller.

Ekstramaterialet består for det meste av kortere bakomfilmer, slettede scener og ett kommentarspor. Bakomfilmene varer fra fire til åtte minutter i gjennomsnitt.

Ekstramateriell:
Deleted Scenes
Re-Bourne
Enter Aaron Cross
Crossing Continent -Legacy On Location
Man Vs. Wolf
Wolf Sequence Test
Moving Targets – Aaron And Marta
Capturing Chaos – The Motorbike Chase
Audio Commentary

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.