Happy Killing (2007)

happy killing

En populær kvinne får besøk av en gjeng med menn som alle vil fri til henne. Men etter en ulykke der en av dem dør, så bare fortsetter elendighetene. Det blir ikke lett når det er noen gangstere og politimenn utenfor bygningen heller, og ikke nok med det så har kvinnen fått besøk av en innbruddstyv.

Sjanger er komedie, delvis sort komedie, og landet er Sør-Korea. Filmen er en nyinnspilling av en fransk film som kom ut i 1998 som het Serial Lover. Jeg har vært litt usikker i det siste når det gjelder komedier og spesielt kjærlighetskomedier fra Sør-Korea i 2007, for nå har de drept denne sjangeren slik de gjorde med gangstersjangeren i 2006. Heldigvis er ikke Happy Killing en typisk kjærlighetsfilm med en dose drama. Her er det drap og artig situasjonskomedie, for den vakre kvinnen er uskyldig, men hennes friere dør en etter en, for uhell forfølger dem.

Happy Killing er underholdende, men jeg savnet mørkere humor. For selv om det tar av litt her, blir humoren aldri sprø nok for min del. Rollefigurene har personlighet, noen er artigere enn andre. Man har gangstere som er stokk dumme, og en politimann som tror han er den karen. Høydepunktet i filmen er når det blir full fest, hele denne scenen er veldig morsom der en gruppe med festdeltagere og et band stormer leiligheten der drapene har skjedd.

Happy Killing er en av de bedre komediefilmene i 2007 fra Sør-Korea, men filmen blir litt for snill.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.