Kill Buljo: The Movie (2007)

kill buljo the movie

Jompa Tormann er ute etter hevn!

Kill Buljo: The Movie er en norsk lavbudsjettfilm som spesielt parodierer Quentin Tarantinos Kill Bill, og noen andre kjente filmer. Fungerer denne lavbudsjettfilmen? Ja, det gjør den. Jeg lo godt gjennom hele filmen, for selv om humoren er til tider veldig tørr, så fungerer den som bare det. Stig Frode Henriksen som spiller Jompa er herlig. Mannen er så dum at det er ikke til å tro. Resten av skuespillerne gjør også en god jobb.

Scenen som jeg vil alltid huske er når Jompa besøker en spåkone/mann, og jeg tror denne scenen er tatt fra Robin Hood: Prince of Thives der heksa skal spå fremtiden og putter diverse ingredienser i en bolle. Når da denne spåmannen driter til slutt i bollen, lå jeg på gulvet med latterkrampe. Så barnslig, men akk så genialt.

Dette var en skikkelig god parodifilm. Ikke alt er positivt med filmen, for det er ikke alle scenene som fungerer like bra. Men når det fungerer, så ler man godt. Og det er jo poenget med slike filmer. Kill Buljo: The Movie er milevis bedre enn f.eks. Scary Movie-serien, som er elendig i mine øyne.

Endelig en god norsk film igjen med banning, samer, sauepulere og samer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.