Invincible (2006)

invincible

Drømmer kan oppfylles.

Det går ikke bra for Vince Papale om dagen. Han har problemer med å få fast jobb, og kona har reist i fra ham. Det går heller ikke bra for laget i byen, Philadelphia Bell. Forrige sesong var noe av det verste de har prestert i historien, og deres nye trener forsøker å få opp entusiasmen i byen med å holde en åpen prøvespilling for alle som er interesserte. Det er en som klarer å få prøvekontrakt, nemlig Vince Papale.

Nok en sportsfilm som er basert på sanne hendelser. For meg som ikke er interessert i amerikansk fotball, så kan jeg ikke si at jeg ble så imponert over prestasjonene til Vince Papale. Det er noe annet for folkene rundt ham, og ikke minst byen. For var det noe jeg fikk godt inntrykk av, så var det hvordan Vince Papale behandlet vennene sine. Mannen hadde skoene plantet godt i jorda, og det er det filmen viser.

Det er ikke mange kamper vi får se, faktisk bare to. Og de er heller ikke lange. Filmen fokuserer på hvordan Papale stadig får seg en på trynet, og fremdeles gir alt han har. Det er først når det er 15 minutter igjen av filmen at Vince Papale endelig får sitt gjennombrudd, og da slutter filmen.

Mark Wahlberg spiller Vince Papale. Han er en habil skuespiller, og passer ypperlig i denne rollen. Han har med seg Greg Kinnear som spiller treneren for laget, og akkurat det rollevalget setter jeg et spørsmålstegn ved. Mannen er også en habil skuespiller, men han er ikke typen til å spille en trener for denne gjengen.

Invincible er en bra gjennomført film som viser oss en underdog som aldri gir opp. Jeg tror det ikke er så mange som vet hvem Vince Papale er. Mannen spilte kun 3 sesonger før en skade satt stopper for karrieren. Det er ikke så imponerende for oss som ikke følger med på amerikansk fotball hva denne mannen presterte. Men husk på at mannen var 30 år da han ble oppdaget, og han hadde ikke noe særlig erfaring med amerikansk fotball. Han spilte for moroskyld med kameratene sine, og nåløyet for å komme inn på et lag i amerikansk fotball er tynt. Såpass vet jeg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.