Take This Waltz (2011)

take this waltz

Noen har pissa i badebassenget!

Bilde: 1.85:1
Lyd: Dolby Digital 5.1
Undertekst: Norsk
Ekstramateriell: Ingen.

I Take This Waltz så følger vi en kvinne som har vært gift i fem år, men på en ferietur forelsker hun seg i en ny mann. Det viser seg at mannen bor i et hus like i nærheten av hennes hjem, og kvinnen blir sakte men sikkert revet i stykker da hun må velge mellom sin trofaste og hyggelige mann eller hennes nye flamme.

Det er synd at Take This Waltz er så merkelig den første timen med en umoden og forvirret kvinne som ikke vet hvor bra hun har det. Men dette er en kvinne som fort blir lei av en stabil tilværelse, hun er hele tiden på jakt etter noe nytt og spennende.

Det er vanskelig å like denne kvinnen da hun er så forvirret, klagete og masete, spesielt den første timen. Man føler ingenting for henne eller de andre karakterene i filmen, de er så merkelige og på måte uvirkelige den første timen at de holder publikum på god distanse.

Det er først når der har gått 1 time at Take This Waltz virkelig våkner til liv, da blir plutselig filmen og damen interessant, og filmen kommer også til poenget. Dette er en kvinne som er fanget i en forvirret tilstand der hun aldri vil bli fornøyd.

Det er så synd at den første timen er så merkelig der jeg først trodde at filmen var en lettere dramakomedie på grunn av noen kvalmende scener der ekteparet oppfører seg lettere tilbakestående der de lager merkelige lyder og skjærer grimaser. Så man kan si at dette er en film i to halvdeler.

Michelle Williams er virkelig god her, selv om det blir komisk når hun stadig viser hekken sin. Jeg kommer ikke helt over dusjscenen med de eldre kvinnene som også viser alt. Det var unødvendig etter mitt syn. Å gå fra en smellvakker kropp til gamlinger på 100 år ble for drøy kost. Jeg er da en overfladisk mann når jeg ser på film! Men Michelle Williams er i det minste fantastisk i rollen som den avskyelige og forvirrede kvinnen. Her lukter det Oscar-nominasjon for beste kvinnelige skuespiller i en ledende rolle.

Hvis du overlever den første timen, så kan jeg love deg at filmen blir mye bedre. Det er først da den tyngre dramadelen virkelig slår inn og filmen kommer på riktig spor med hva den forsøker å si. Men det er en prøvelse, så jeg er redd for at mange vil gå glipp av den virkelig gode delen. Men representerer dette virkeligheten? Tja, selvsagt finnes det noen merkelige typer der ute, men selv følte jeg at strikken slet.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 0/10

Take This Waltz serverer et naturlig bilde som er skarpt med flotte farger. Det kan nesten ikke bli bedre på DVD.

Dialogen er høy, klar og tydelig. Filmmusikken benytter seg mye av sidehøyttalerne, og det låter bra. Sidehøyttalerne blir overraskende brukt ganske ofte, som f.eks. i svømmebassenget der man hører vannet og andre bakgrunnslyder. Ikke verst til å være en dramafilm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.