The Client (1994)

the client

En frekk unge.

Bilde: 2.40:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 2.0
Undertekst: Norsk

En ung gutt forsøker å stoppe en mann fra å ta selvmord. Det ender med at gutten nesten mister livet sitt når mannen drar ham inn i bilen sin. Han forteller gutten en hemmelighet som virkelig setter guttens liv i fare når han klarer å unnslippe mannen som like etterpå tar selvmord. Nå er også mafiaen etter gutten, og påtalemyndigheten gjør også livet vanskelig for gutten og hans lille familie.

Åpningsscenen er fantastisk spennende og veldig intens. Jeg har sett filmen en del ganger, og jeg har også lest romanen. Jeg blir like begeistret over åpningsscenen hver eneste gang jeg ser filmen når gutten havner i bilen til mannen som jobber for mafiaen, og som er i ferd med å ta sitt eget liv.

Det som ødelegger litt av filmopplevelsen er at The Client blir for uvirkelig med hendelsene og karakterene vi møter. Nesten alle voksne personer som gutten møter er slemme, eller veldig kalde. Vi befinner oss i et univers med karikerte karakterer som man føler kommer fra en spenningsroman, de føles ikke ut som ekte mennesker i det hele tatt. Will Patton er kun med i noen scener, men han stjeler lett showet. Han er så kald og herlig når han forteller gutten hvor hans lillebror vil havne hvis gutten ikke forteller sannheten. For en skremmende scene, det er helt klart den beste scenen i hele filmen. Will Patton er alltid mannen!

Drittungen er ufyselig, det samme er hans mor. Dette er en familie som er fattige, og som bor i slitt husvogn. Guttungen er hele tiden frekk i kjeften, og han gjør ting så mye vanskeligere for selv og sin familie når han ikke forteller sannheten med en gang når han først får sjansen.

Men selv med alle problemene som filmen har, så er den i det minste spennende og ganske brutal der den stakkars gutten blir truet på livet av mafiaen, og blir fengslet av påtalemyndigheten. Man får faktisk litt vondt av ham, men så åpner han kjeften sin. Og hans mor er en ufyselig, dum kjerring jeg ikke fikk vondt av i det hele tatt.

The Client er en film som virkelig representerer 90-tallet og forfatteren John Grisham. Liker du hans bøker, så pleier ikke filmene å skuffe. Men jeg må si at The Client ble litt for dum denne gangen. Den har ikke helt tålt tidens tann, det tror jeg ikke så mange av de andre filmene som er basert på bøkene til John Grisham gjør heller.

Bilde: 8/10 Lyd: 7/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildet er mykt, og fargene er litt for varme. Ansiktfargen til skuespillerne heller mot rødt. Men jeg tror dette var et artistisk valg, men tanke på hvor handlingen finner sted Jeg kunne ikke se skader eller rusk, så dette er nok den beste utgaven man kan kjøpe når det gjelder bildekvalitet.

Dialogen er lav, og lydsporet er kun i DTS-HD Master Audio 2.0. Etter det jeg forstår har aldri filmen kommet ut med et 5.1 lydspor. Sånn er det med den saken. Det skjer ikke så fryktelig mye heller, så man går ikke glipp av så mye.

Ekstramaterialet består av en pilotepisode som varer i rundt 90 minutter. Det er også en trailer her.

Ekstramateriell:
1995 TV Pilot
Trailer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.