Saw (2004)

He doesn’t want us to cut through our chains. He wants us to cut through our feet!

Når Saw kom ut, var filmen et friskt pust. Filmen har en god historie, og en drapsmann med et motiv. Det er ikke mange filmer som Saw. Det nærmeste jeg kan komme på er Cube.

Med tanke på budsjett er Saw virkelig en imponerende film. Danny Glover er den mest kjente skuespilleren, så på en måte blir han trekkplasteret. De to sentrale skuespillere som er fanget gjør ikke verdens beste jobb. Å spille på følelser kan ingen av dem, og jeg ble aldri helt vant til Cary Elwes. Fyren er for slesk for min del.

Saw er en skitten og rå film. Grafisk er den ikke i nærheten av de andre Saw-filmene, men det gjør ikke filmen dårligere av den grunn. Denne filmen har historien og mysteriet de andre filmene ikke har.

Slutten i Saw er en av mine favorittslutter. Når avsløringen kommer og kjenningsmelodien spilles, da sitter jeg alltid med gåsehud. Genial avslutning på en film som sparket liv i en litt døende sjanger, i hvert fall kommersielt sett.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.