Risky Business (1983)

I don’t believe this! I’ve got a trig midterm tomorrow, and I’m being chased by Guido the killer pimp.

I hovedrollene finner vi Tom Cruise og Rebecca De Mornay. De to utfyller hverandre bra i denne litt mørkere tenåringskomedien. Joel som blir spilt av Tom Cruise skal passe huset når foreldrene drar på en liten ferie, men Joel er en kåt liten rakker og får trøbbel når han møter en prostituert kvinne. Etter en natt med henne så ender han opp med å skylde henne penger, og når han først har fått tak i pengene har hun dratt av gårde med en verdifull gjenstand som tilhører hans mor. Når han endelig får tak i henne, får han halliken hennes etter seg, og det er ikke det eneste som går galt for unge, kåte Joel.

Jeg ble litt overrasket over stemningen i denne filmen. Jeg forventet en typisk tenåringsfilm, men Risky Business er en mørkere tenåringsfilm enn jeg er vant til. Til tider litt for mørk, for jeg savnet gnisten og humoren i mange scener. Når også slutten var så forutsigbar som den var, ble jeg litt skuffet da atmosfæren i filmen kunne tyde på at dette var ikke en film som ga deg en lykkelig slutt. Jeg følte meg lurt.

Filmen har gode skuespillere, og filmmusikken er god. Men jeg ble irritert over denne dumme Joel som gjør en del idiotiske valg, og ikke fikk jeg sympati med den frekke Lana som ikke eier folkeskikk.

Risky Business er en litt annerledes tenåringsfilm som er ganske mørk og spesiell, men karakterene er veldig usympatiske.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.