Speed (1994)

En gal bombemann ved navn Howard Payne er på jakt etter penger, men politimannen Jack Traven ødelegger dagen for ham. Men Howard Payne vil ha hevn, og planter en bombe på en buss som må holde en viss fart ellers sprenger bomben. Jack Traven settes på saken.

Speed er en skikkelig popcornfilm som gir deg fart og action hele tiden. Filmen holder et vanvittig tempo, og ikke minst serverer den spektakulære actionsekvenser. Skuespillerne gjør en grei jobb, Sandra Bullock leverer den beste prestasjonen der hun må kjøre bussen rundt omkring i høy fart. Keanu Reeves er som vanlig Keanu Reeves. Mannen har aldri vært et supertalent, han minner meg om en snakkende tømmerstokk uten sjel.

Det er noen små ting som ødelegger en ellers flott popcornfilm. Når de er på den øde motorveien og veien tar slutt, er et eksempel på slurv. Når bussen lander etter hoppet så ser man at Sandra Bullock har blitt erstattet med en dukke, og resten av bussen er tom! Dette ser man veldig lett, og det burde ikke forekomme når det gjelder en film med et så stort budsjett som Speed hadde i sin tid.

Speed sparker fremdeles godt fra seg. Dette er god underholdning med herlig energi og driv.

2 thoughts on “Speed (1994)”

  1. Speed er vel det beste eksempel på en “elendig” film man bare MÅ elske! Den er den beste i sin sjanger, leverer det den lover; FART og spenning i to timer! De tabbene du nevnte er bare et sandkorn i en enorm ørken av tabber; Payne som knipser når han mangler en tommel, klokka til Traven som er på alarm-modus når han skal se hva klokken er, Harry Temple som hinker på feil fot, ting som knuses på bussen i en scene og som i neste scene er like hel… Ja, jeg kunne skrevet i det uendelige om alle tabbene. Men hvem bryr seg om tabber når filmen er SÅ generelt awesome??? 😀

    1. Æsj, nå har du ødelagt Speed for meg altså! Har ikke lagt merke til det du nevner, nå kommer jeg hele tiden til å se etter disse feilene. Thomas, fuck you very much! 😉

      Men uansett, filmen er selvsagt herlig. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.