Slipp Jimmy fri (2006)

En narkoman elefant klarer å rømme fra sirkuset, og han får en gjeng med narkomane og samemafiaen etter seg.

Slipp Jimmy fri tok lang tid å lage, og ikke minst så kostet den mye penger. Rundt 100 millioner kroner er drøy kost når det kommer til norsk film, og ikke minst når det kommer til norsk animasjonsfilm.

Slipp Jimmy Fri handler om en gjeng med narkomane kamerater som får seg jobb på et russisk sirkus. Hovedattraksjonen er en elefant ved navn Jimmy. Han er narkoman, og det er gjemt flere kilo med heroin i rumpehullet på elefanten. Samemafiaen vil ha tilbake stoffet, og en gjeng med dyrevernere vil selvsagt redde Jimmy fra helvetet han lever i.

Filmen har herlige rollefigurer, og ikke minst mye god sort humor. Det som trekker litt ned er Jimmy og scenene med elgen som er litt langdryge, og jeg synes regissøren kunne ha fokusert mer på de andre rollefigurene i filmen i stedet for disse scenene. For filmen er veldig kort. Spilletiden er rundt 80 minutter, og kunne med fordel ha vært lengre. Men Slipp Jimmy Fri er uansett en herlig norsk film med herlige rollefigurer og glimrende dialog. Og det beste er noen fantastiske morsomme scener jeg fremdeles husker 6 år etter jeg først så filmen.

2 thoughts on “Slipp Jimmy fri (2006)”

  1. Trenger elgen veit du, da hele filmen er en slags mørk metafor til Jokke og hans liv. Hele filmen er syltet med mørke poenger, metaforer og symbolikk med livet og den altfor tidlige døden til Jokke. For en ihuga Jokke og valentinerne fan er denne filmen den perfekte hyllest til Jokke og hans livssyn og musikk.

    9/10 (skulle ønske de hadde hatt råd til å få med 35 minutter mer, som var planlagt, skrevet og for det meste ferdig animert).

    1. Filmen var litt kort ja. Vet ingenting om Jokke og hans liv, ikke min type musikk, så du og andre fans ser ting som ikke jeg ser her. Episoden med frontruten er faen meg genial, elsker også Aces of Spades-scenen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.