Sleuth (2007)

I’m so glad you like my mind. Not many people like my mind. Quite a few people like my body… but i can’t think of anyone who likes my mind.

I hovedrollene finner vi Michael Caine og Jude Law. Sleuth er en nyinnspilling, så er det sagt. Det som er morsomt er at Michael Caine spilte i originalen fra 1972. Der spilte han Milo Tindle, og Laurence Olivier spilte Andrew Wyke. I nyinnspillingen spiller Jude Law Milo Tindle, og Michael Caine spiller Andrew Wyke.

Jeg har ikke sett originalen, så jeg kan ikke sammenligne filmene. Det er kun to rollefigurer i hele filmen, så her må skuespillerne levere varene, noe de gjør. Jeg må si at jeg fikk følelsen at jeg satt å så et teaterstykke. Måten Michael Caine og Jude Law prater på hører mer på en teaterscene, og det skal sies at filmen er basert på et teaterstykke. Jeg er ikke glad i teater, og det irriterte meg. Det var spesielt i starten av filmen det var verst. Heldigvis avtar det litt, men det forsvinner aldri.

Sleuth falt ikke helt i smak. Historien engasjerte meg ikke, og rollefigurene er noen idioter. Spesielt Andrew Wyke skulle ha vært sperret inne, for mannen er jo helt gal. Filmen varer ikke lenge. Den har en spilletid på 86 minutter, og det passer perfekt. Det skjer ikke ikke mye av interesse i filmen, så hadde Sleuth vært en halvtime lengre, så hadde det vært drepen.

Sleuth var ikke helt min type film. Jeg liker at det er flere rollefigurer i en film, og at jeg ikke får teaterfølelsen i filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.