The President’s Last Bang (2005)

Historien om drapet på presidenten Park Chun-hee.

The President’s Last Bang er basert på sanne hendelser om drapet på sørkoreas president Park Chun-hee. Det er en interessant film, og en meget velspilt film. Filmen blir aldri gravalvorlig, for rollefigurene er litt av noen typer.

Sør-Korea har alltid vært plaget av uro, sinne og forvirrelese blant folket. Nå tar ikke denne filmen opp helt det temaet, men mannen som drepte presidenten, ville ha demokrati. Det var han som gjorde at det er lettere å bo i Sør-Korea om dagen, selv om landet fremdeles har store problemer med forskjellsbehandling og korrupsjon. Ikke at det ikke eksisterer i vårt kjære land.

The President’s Last Bang er en fin og lærerik film som gir oss et innblikk i mye av kaoset som var under 60 og 70-tallet i Sør-Korea. Filmen er også morsom, det er ikke en kjedelig og alvorlig film som er høy på seg selv, heldigvis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.