Snow White and the Huntsman (2012)

Hvem er den vakreste?

Bilde: 2.35:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 7.1
Undertekst: Norsk
Ekstramateriell: Theatrical And Extended Versions, Audio Commentary, Around the Kingdom: 360° Set Tour, Meet The Motley Crew – The Dwarves, New Legend Is Born behind-the-scenes featurette, A Closer Look At The Special Effects

Den onde dronningen vil drepe Snøhvit, og Snøhvit har forvillet seg inn i en magisk skog der hun treffer en jeger som har fått i oppdrag å finne Snøhvit. Han skal bringe henne tilbake til den onde dronningen, men så ombestemmer han seg. Vil han hjelpe Snøhvit med å ta tilbake tronen?

Dette er den andre Snøhvit-filmen som ble laget. Mirror Mirror var leken og lystig, denne er den mørke utgaven som føltes mer ut som en The Lord of the Rings-film. Ingen av de to Snøhvit-filmene følger eventyret til punkt og prikke, her er nye tolkninger, heldigvis.

Det er synd at filmen har skuespillere som ikke passer til rollene de spiller. Det merkelige er at de beste skuespillerne i filmen ved siden av Charlize Theron, spiller dvergene. Og de får ikke mye å jobbe med.

Kristen Stewart som Snøhvit passer ikke i det hele tatt. Hun er en ubrukelig skuespiller som ikke har noe form for tilstedeværelse eller talent. Hun puster og peser, overspiller med ansiktsuttrykk hele tiden og går stadig med med munnen på vidt gap mens hun stirrer tomt inn i kameraet med sitt heroinsløve blikk. Hva er det folk ser i henne? Hun ødelegger jo hele filmen, jeg hadde gitt den ett poeng mer hadde det ikke vært for Kristen Stewart. Ikke er hun pen nok heller til å spille den vakre Snøhvit, Charlize Theron er jo så mye penere. Og ungen som spiller Snøhvit som barn er jo ikke pen i det hele tatt, jeg trodde ikke mine egne ører når filmen skal ha det til at denne ungen skulle være en skjønnhet! Chris Hemsworth må jeg si jeg begynner å bli litt skeptisk til. Han har for det første en forferdelig aksent i denne filmen, og jeg føler han spiller den samme rollen hele tiden. Det er først og fremst Charlize Theron som stjeler alle scenene hun er med i som den onde dronningen. Hun er herlig ond og gal.

Ved siden av skuespillere som ikke passer til rollene de spiller, så er det største problemet dramaturgien som er billig og at karakterene i filmen er kjedelige. De er så endimensjonale og har så lite personlighet, noe som gjør at man ikke bryr seg om dem i det hele tatt. Det skjer også for lite her, filmen satser mest på drama som ikke fungerer.

Filmen har god atmosfære og filmmusikk, og visuelt så ser for det meste filmen bra ut. Det er mye positivt å hente her, men de ovennevnte problemene ødelegger for mye i lengden. Underveis så sporer filmen totalt av når Snøhvit-eventyret blir forvandlet til en The Lord of the Rings-film. Snow White and the Huntsman finner ikke helt retningen selv, den pøser på med eventyr og fantasielementer så mye at den nesten blir identitetsløs. La oss låne det her, og litt der, filmen forsøker å treffe en for stor målgruppe, den forsøker å tilfredsstille alle fans av eventyr og fantasifilmer.

Snow White and the Huntsman er verdt å se, spesielt for den alltid smellvakre Charlize Theron. Visuelt ser filmen strålende ut, og filmmusikken er god. Men dramaturgien er elendig, og de fleste karakterene er fargeløse. Men jeg liker energien som filmen bringer til bordet, og totalt sett er det en fin debut av Rupert Sanders, det er altså regissøren.

Bilde: 10/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 5/10

Bildet kan man ikke si noe på, det er krystallklart. Alt av detaljer kommer godt frem, fargene stemmer, det er rett og slett ikke mer å si, det kan egentlig ikke bli bedre.

Det samme kan man si om lydkvaliteten. Lydsporet er bredt og luftig, det er stramt og med mye dynamikk der man forventer det skal trykke til litt ekstra. Et fantastisk 7.1-spor som virkelig fyller opp rommet med et herlig lydbilde.

Ekstramaterialet består av ett kommentatorspor, bakomfilmen, skryte av medskuespillere, hvordan man lagde spesialeffektene og noen andre ting.

8 thoughts on “Snow White and the Huntsman (2012)”

 1. Jeg gir faktisk denne 8/10. Visuelt er den bra filmet, redigering er også langt over gjennomsnittet. Da jeg hadde en mistanke om hvor filmen ville gå (det er jo tross alt snehvit og de 7 dvergene selv om filmen avviker noe fra originalhistorien) sluttet jeg å se filmen en stund før slutten. Min slutt hadde Theron (i svært lite klær) som torturerte og tok livet av Snehvit, etter å ha sikret totalt verdensherredømme. Siden jeg aldri så slutten, kan jeg faktisk ikke med 100% sikkerhet si at dette ikke skjedde, selv om det er ytterst usannsynlig (spesielt med tanke på at Kristen knulla regissøren, synd at ikke Theron kom først til mølla der, da hadde jeg kanskje turt å se slutten med ett lite håp). Nå er det bare å vente på at datanimasjonen når enda lengre, jeg har en liste over filmer hvor jeg skal endre slutten.

 2. fanden nå fikk jeg en forretningside! Den er ikke helt ny eller uprøvd, men den er ikke aktivisert på “det store lerretet” enda.

   1. Im legend er vel (løst) basert på en bok, det er lagd 3 filmer av (Im legend er den siste). De 2 andre filmene holder vel god nok kvalitet til at man kan si at prosjektet er unødvendig. Hvis jeg kunne valgt å lage en filmatisering eller serie som ikke er realisert tilfredsstillende måtte vel det bli dark tower serien til King. Selv om det finnes bøker av bedre kvalitet der ute, er Kings Dark Tower relativt høyt på listen, samt at det er ingen bokverk som er roper mer på en film serie versjon.

    1. Vet, har ikke sett de to andre, men etter å ha lest hva boken handlet om, så hadde den nye tolkningen så stort potensiale. Alt lå jo til rette for en herlig, mørk og annerledes film i moderne omgivelser. Men neida, resultatet ble ikke så mye å juble for.

     Hadde vært jævla kult med en påkostet filmatisering av Wizard and Glass, elsker den boka. Har ikke lest de to siste, som du vet, jeg ble ødelagt av en viss forfatter. 😉

     1. Jeg ville vel begynt en filmatisering av “Im legend” med en annen skuespiller. Det er vel bare 1 skuespiller som har noe å si, siden han er alene stort sett hele filmen. Jeg ville vel vurdert mellom Pitt, Downy jr, Hanks eller Bale. Alle har kvaliteter innen ensom ulv, paranoid type sjanger. Adam Sandler ville vært det modige valget, men av en eller annen merkelig grunn tror jeg en slik rolle kunne passet ham som hånd i hanske med rett regissør. Så da må man finne rett manusforfatter, her ville jeg uten tvil valgt Shyamalan, selv om han ikke alltid treffer med regi, er han en utrolig manusforfatter. Regissør er kanskje det vanskeligste, her heller jeg mot Christopher Nolan eller David Fincher med Clint Eastwood som ett modig valg, spennende med hans langsomme stil i en slik setting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.