The Shepherd: Border Patrol (2008)

En mann ankommer byen. Han heter Jack Robideaux, og han jobber som grensevakt. Med seg har han en kanin, og ingen kødder med en mann som bærer rundt på en kanin! Det vil narkotikasmuglerne merke.

The Sheperd: Border Patrol var ikke en film jeg hadde så store forventninger til. Når først Jean-Claude Van Damme er med i en bedre film eller gjør en meget bra rolletolkning, så er regelen at da venter 1-2 dårlige filmer. Han gjorde sin aller beste rolletolkning i Until Death så langt i karrieren, men dessverre så stemte statistikken at dette ville bli en dårlig film.

Grunnen til at jeg ville se denne generiske actionfilmen var at Scott Adkins var med i en mer sentral rolle. Scott Adkins er en fantastisk kampsportutøver, og han har medvirket i noen større filmer, men da i mindre roller. Men se Undisputed II: Last Man Standing, så ser du hva han er god for. Han har noen fantastiske bevegelser med en elegant flyt som kun de beste har.

Men Scott Adkins får kun vist hva han er god for i noen mindre scener, for finalen mot Jean-Claude Van Damme går i glemmeboka. Jeg kan si det så enkelt, Jean-Claude Van Damme får gode kampsportutøvere til å virke dårlige i filmer, og det er ikke de andre sin feil. Det er at Jean-Claude Van Damme er stiv som en stokk som kampsportutøver på film. Han ødelegger alt som heter flyt og timing, og da må regissøren ta fram saksa og gjøre det beste ut av det. Det blir som vanlig rotete, og det virker ikke som om kampene har skikkelig koreografi. Stykket opp, er et bedre ord.

Nå er dette en B-film, og Jean-Claude Van Damme bruker mest våpen i filmen. Men nå er det også mer nærkamper i denne filmen sammenlignet med de foregående filmene Jean-Claude Van Damme medvirket i, men som sagt så fungerer det ikke selv om du har Scott Adkins her. Filmen oser B-film lang vei med handlingen, rollefigurer som er stereotypiske og actionscenene. Selv om man er fan av Jean-Claude Van Damme, så er ikke denne filmen en film man absolutt må se.

Jean-Claude Van Damme skal i hvert fall ha en ting, og det er at han medvirker i bedre filmer og har vokst som skuespiller sammenlignet med Steven Segal og Dolp Lundgren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.