X2 (2003)

You are a god among insects. Never let anyone tell you different.

Det er sjeldent at oppfølgere er bedre enn den første filmen, men X2 er betraktelig bedre enn den første filmen. Igjen er det mangel på karakterdybde og bakgrunnshistorie her, men X2 er en mørk film med en god historie som ikke bare handler om mutantenes kamp mot hverandre.

Det eneste kjedelige er at Magneto kun har en eneste medhjelper, Mystique, som forøvrig sparker ræv i X2. Actionscenene er det også klasse over. Wolverine sparker mer ræv enn Mystique, og jeg elsker den siste kampen han har mot LadyFour Deathstrike. Kort og energisk kampscene.

Etter X2 sa Bryan Singer takk for seg og laget en annen superheltfilm som var enda større enn X-Men, nemlig Superman Returns. Superman Returns var ikke akkurat en kjempefilm, så det var synd at han hoppet av X-Men-serien. Middelmådige Brett Ratner overtok regissørstolen i den tredje filmen, X-Men: The Last Stand, og filmen ble en stor skuffelse når Bryan Singer avsluttet med stil i X2. X-Men: The Last Stand er på høyde med den første filmen i serien, så det er ikke akkurat verdens dårligste film for å si det sånn. Men en middelmådig regissør som har laget noen middelmådige filmer, burde ikke få ansvar for en film som X-Men: The Last Stand. Det viste seg å være et feilvalg.

X2 er en av de beste superheltfilmene som er laget. Den var etter min mening den beste i noen år, så kom Spider-Man 2 som overtok den tittelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.