Varg Veum – Bitre blomster (2007)

En liten jente har forsvunnet, og Varg Veum tar saken.

Jeg har aldri lest bøkene om Varg Veum, så jeg har ikke noe som helst forhold til denne serien og hovedpersonen. Varg Veum – Bitre Blomster starter relativ friskt, og jeg likte det jeg så og etterforskningsscenene. Men midtveis i filmen ebber det hele ut, og spenningen som var der i starten blir fraværende. Filmen ser bra ut, og filmmusikken er god. Skuespillerne er av blandet kvalitet, men jeg må gi ros til Trond Espen Seim som overbeviser stort her som Varg Veum.

Det største problemet med denne filmen er at historien passer best som en 50 minutters TV-episode. Jeg liker godt etterforskningsfilmer uten actionscener, for en del av disse filmene er veldig spennende helt til siste sekund. Det er ikke Varg Veum – Bitre Blomster.

En annen ting som skuffet var totalt mangel på karakterdybde, det gjelder alle rollefigurene i filmen. Nå har jeg fått med at det skal kommer flere filmer i denne serien, men ærlig talt, dette er den første filmen i serien, og for oss som ikke har noe som helst forhold til bøkene, så kan man i det minste presentere Varg Veum på en skikkelig måte. Hvem er denne karen, og hva er hans bakgrunn?

Varg Veum – Bitre blomster er en ok film, men har store mangler som jeg nevnte ovenfor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.